خلاصه: در این کتاب به بررسی فنآوری های به روز و مدرن در صنعت فرآوری محصولات شیلاتی از جمله کاربرد فرآیندهای حرارتی مختلف، فراوری با فشار بالا در غذاهای دریایی، تکنیکهای مختلف بسته بندی، مواد نگهدارنده، توسعه محصولات جدید، نوآوری در بسته بندی، ارزیابی تغییرات کیفیت محصول، روشهای مولکولی برای ارزیابی محصول، تجارت محصولات شیلاتی و ... پرداخته است.
خلاصه: این کتاب راهنمایی است که ابزارهای علمی مناسب شامل شاخصهای رفاهی عملیاتی و شاخصهای رفاهی آزمایشگاهی را برای اندازه گیری و مستندسازی رفاه به صنعت آبزی پروری قزل آلای رنگین کمان و سایر ذینفعان علاقمند، ارائه میدهد.
خلاصه: کتاب حاضر در راستای فراهم نمودن کمبود اطلاعات در زمینه ارزیابی و روند تغییرات درازمدت خصوصیات فیزیکوشیمیایی آب و رسوبات دریای خزر تدوین گردیده است تا بتواند گامی در جهت برنامه ریزی هاي اجرايي درون كشوري يا منطقه اي (برون مرزي) براي حفاظت و بازسازی این اکوسیستم و بهره برداری اصولی در راستاي توسعه پايدار بردارد.
خلاصه: بیوتکنولوژی علمی است که از سیستمهای بیولوژیک موجودات زنده یا بخشهایی از آن برای تولید یا ایجاد محصولات مختلف فناورانه استفاده میکند. در این کتاب به اهمیت و استفاده از علوم بیوتکنولوژی و نانو بیوتکنولوژی در شناخت و استفاده از پتانسیلهای موجود دریایی و آبزی، جهت تولید و بهره وری هر چه بیشتر پرداخته شده است.
خلاصه: غذاهای دریایی عمدتاً شامل ماهی، سخت پوستان، نرمتنان و جلبکهای دریایی است و یکی از منابع مهم پروتئین و مواد مغذی برای سلامت انسان است . این کتاب شامل جزئیاتی در مورد غذاهای دریایی (ماهی، سخت پوستان، نرمتنان و جلبکهای دریایی)، روشهای فرآوری، کاربردهای زیست شناسی، فواید و خطرات بهداشتی آنهاست.
خلاصه: کتاب حاضر حاوی الگوی پراکنش و فراوانی آبزیان تجاری عمدتاً کفزی میباشد. مبنای ترسیم الگوی پراکنش و فراوانی گونههای مختلف بر اساس اطلاعات جمعآوری شده گشتهای تحقیقاتی منظم ترال کف از اوایل دهه هشتاد لغایت پایان دهه نود شمسی در آبهای خلیج فارس و دریای عمان بوده است.
خلاصه: هدف از انتشاراین کتاب، بیان عملکرد سالانه فعالیتهای ستاد موسسه، پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی مستقر در استانهای ساحلی و غیرساحلی در هر سال و طرح دستاوردها و فعالیتهای شاخص به انجام رسیده توسط اعضاء هیأت علمی و محققین در ستاد و مراکز تابعه موسسه میباشد.
خلاصه: این کتاب به جنبه های مختلف کاربرد DNA ميتوكندري جهت بررسيهاي ژنتیک جمعیت و شناسایی ذخایر، فيلوژنی، تشخیص و تفکیک رده ها و نیز شجره شناسی جغرافیایی آبزیان پرداخته است.
خلاصه: این کتاب اولین مرجع جامع شناسایی پلانکتونهای گیاهی و جانوری در نوع خود برای منطقه جنوبی دریای کاسپین است. توضیحات و تصاویر موجود در کتاب بر اساس نمونه های فیتوپلانکتون، زوپلانکتون و شانه داران آبهای ایرانی دریای کاسپین میباشد.
خلاصه: از دهه گذشته مصرف غذاهای دریایی و محصولات مرتبط با آنها رو به افزایش است که به توصیه سازمانهای بهداشت و سلامت جهانی به دلیل ترکیبات غذایی آنهاست. در این کتاب روشهای تشخیص سریع، زمینه های کاربرد و روش ارزیابی خطر مربوط به محصولات شیلاتی تدوین و بررسی شده است.