از دهه گذشته مصرف غذاهای دریایی و محصولات مرتبط با آنها رو به افزایش است که به توصیه سازمانهای بهداشت و سلامت جهانی به دلیل ترکیبات غذایی آنهاست. در این زمینه نیاز به اطمینان از کیفیت و ایمنی غذاهای دریایی و محصولات مرتبط مانند سایر محصولات غذایی بسیار حائز اهمیت میباشد. ایمنی در مقایسه با کیفیت دارای اهمیت بیشتری میباشد، زیرا غذاهای دریایی ممکن است حاوی چندین ترکیب شیمیایی و عوامل بیولوژیک مانند بیو توکسینها، آمینهای بیوژنیک، فلزات سنگین، باکتریهای بیماریزا و ویروس باشند که در صورت عدم کنترل ممکن است منجر به بیماری یا آسیب شوند. در این کتاب روشهای تشخیص سریع، زمینه های کاربرد و روش ارزیابی خطر مربوط به محصولات شیلاتی تدوین و بررسی شده است.