فرآوری انواع آبزیان به ویژه ماهی و فرآورده های تولیدی از آنها در کشورهای پیشرفته برای سالیان متمادی به منظور جلب نظر بازار مصرف، در رأس فرآیندهای پس از تولید در بخش آبزیان است. آبزیان و فرآورده های تولیدی از آنها، از مواد خوراکی فاسدشدنی هستند که با تعداد گونه زیاد و به صورت تازه و فراوری شده به بازار مصرف عرضه میگردند. بر مبنای سیاستهای کلان شیلاتی کشور در راستای توسعه صنایع تبدیلی شیلاتی، تمرکز بر واحدهای فرآوری محصولات شیلاتی، توسعه کارخانجات موجود و احداث واحدهای جدید با فن آوریهای جدید و پیشرفته، بیش از پیش گردیده است.