به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، باکتری سودوموناس ساکروفیلا (Pseudomonas pschrophila) برای اولین بار از ماهی قزل آلای رنگین کمان پرورشی مبتلا به سپتی سمی هموراژیک جدا سازی شد. این باکتری گرم منفی و عامل فساد مواد غذایی است؛ ولی تاکنون به عنوان یک عامل بیماری در ماهیان گزارش نشده است. از آنجا که شرایط نامساعد محیطی در بروز این بیماری نقش دارند، لذا اصلاح شرایط محیطی مناسب برای بهبود وضعیت ماهیان تأکید می شود. از آنتی بیوتیک های دسته آمینوگلیکوزیدها (نئومایسین، جنتامایسین، کانامایسین، استرپتومایسین)، کینولون ها (دی فلوکساسین، انروفلوکساسین و دانوفلوکساسین) و دیگر آنتی بیوتیک های مؤثر بر باکتری های گرم منفی شامل فلومکین، لینگوسپکتین و کولیستین برای درمان این بیماری از طریق خوراکی و یا از طریق تزریق داخل صفاقی می توان استفاده نمود.
توالی ژن این باکتری در بانک ژن NCBI با کد MH206165.1 به نام مسعود حقیقی و همکاران به ثبت رسیده است.