نشست تخصصی بیماریهای نوپدید میگو AHPND، EHP و CMNV با حضور دکتر ذریه زهرا رئیس بخش بهداشت و بیماری های آبزیان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سرکار خانم دکتر میربخش مدیر گروه بهداشت و بیماریهای سخت پوستان و سایر آبزیان، آقای دکتر علوی رئیس گروه بیماریهای میگوی سازمان دامپزشکی کشور، آقای دکتر سیمرونی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان بوشهر، توسط پژوهشکده میگوی کشور در استان بوشهر برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده میگوی کشور در تاریخ 25 اردیبهشت ماه، این نشست علمی و تخصصی، با حضور کارشناسان دامپزشکی و شیلات، تکثیر و پرورش دهندگان میگو،مدیر عامل اتحادیه مرکزی و مدیر عامل اتحادیه های سایتی پرورش میگوی استان بوشهر و جمعی از علاقمندان و با همکاری اداره کل شیلات استان بوشهر برگزار گردید.
با توجه به شروع فصل ذخیره سازی بچه میگو در سایت های پرورش میگوی استان بوشهر و اهمیت آشنایی پرورش دهندگان و تولید کنندگان آبزیان به عوامل بیماری زا در سایت های پرورش میگو، نشست تخصصی بیماریهای نوپدید میگو در سالن اجتماعات اداره کل شیلات استان بوشهر برگزار شد. این نشست علمی تخصصی با قرائت قرآن و اجرای سرود ملی آغاز و در ادامه اقای دکتر قائدنیا ریاست پژوهشکده میگوی کشور به مدعوین و مهمانان خیر مقدم عرض نمودند.
این نشست علمی در دو نوبت صبح و عصر با ارائه هفت سخنرانی علمی برگزار و در پایان این نشست، جلسه پرسش و پاسخ و تبادل نظر بین کارشناسان و محققین و دست اندرکاران این صنعت، برگزار شد.
در بخش پرسش و پاسخ علاوه بر موارد تخصصی و روش های تشخیص بیماری های نوپدید میگو در مزرعه و آزمایشگاه، موارد ذیل نیز مورد بحث و گفتگو قرار گرفت که کلیات آن نیز مورد توافق حضار در جلسه بود:
  • لزوم منظور نمودن تخفیفات بیمه ای برای مزارعی که در استقرار هر چه بهتر دستورالعمل های ایمنی زیستی اقدام کرده‌اند.
  • بازنشر و انعکاس اهم موضوعات مطرح شده در خصوص بیماری‌های نوپدید میگو درقالب های ترویجی.
  • برگزاری نشست های تخصصی محققین و کارشناسان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و سازمان دامپزشکی کشور به منظور تدوین برنامه های عملی (Action plan) پایش و مراقبت برای سایر بیماری‌های نوپدید میگو (CMNV) و (EHP) مانند برنامه مراقبت ملی در دست اجرا برای بیماری (AHPND)
  • با توجه به بررسی های انجام شده منابع وحشی، مهم‌ترین منشا عامل بیماری لکه سفید میگو می باشد و باید در این خصوص آموزش های لازم به مزارع داده شود.
  • تاکید بر اهمیت توجه بیشتر به بیماری‌های اخطار کردنی و نوپدید میگو و لزوم تامین اعتبار لازم جهت پایش و مطالعه مستمر به منظور دستیابی به روش های کنترل و پیشگیری از آنها.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code