سه شنبه هجدهم اردیبهشت  1397 

کارگاه آموزشی آبزی پروری ارگانیک

کارگاه آموزشی آبزی پروری ارگانیک امروز 18 اردیبهشت ماه با حضور مسئولان سازمان شیلات و تحقیقات علوم شیلاتی کشور در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد
اخبار و اطلاع رسانی | بازدید: 1421 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، کارگاه آموزشی مشترک که با همکاری موسسه، انجمن ارگانیک ایران و دفتر جنبش بین المللی کشاورزی ارگانیک طی دو روز برگزار شد اساتیدی از انجمن بین المللی ارگانیک از کشورهای فنلاند و آلمان به بیان وضعیت فعلی آبزی پروری ارگانیک در جهان، تجربیات عملی کشورها، قوانین و دستورالعمل ها و پیشنهادات کاربردی مطابق با شرایط آبزی پروری کشور پرداختند. در این کارگاه دکتر عبدالحی، معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، گفت: ایران پتانسیل بسیار خوبی برای تولید انواع محصولات شیلاتی دارد. به عنوان مثال، رتبه نخست جهانی تولید ماهی قزل آلا و رتبه شانزدهم تولید میگو به ایران اختصاص دارد. البته در زمینه تولید ماهیان خاویاری نیز جزو 10 کشور اول جهان محسوب می شویم. دکتر حسین عبدالحی، افزود: اگرچه به دلیل محدودیت هایی که در فراهم کردن آب شیرین در کشور وجود دارد، عمده سیاست های شیلات ایران استفاده از آب های شور است، اما با این حال طبق اعلام فائو، ایران از نظر تولید و توسعه محصولات شیلاتی توانسته حضوری پررنگ داشته باشد و تمام قوانین و ضوابط مربوطه را رعایت کند. وی با اشاره به ارزآوری 500 میلیون دلاری صادرات محصولات شیلاتی در سال گذشته، عنوان کرد: این عدد در مقایسه با کشورهایی که تا 10 میلیارد دلار صادرات دارند، بسیار کم است. بنابراین توسعه صادرات، یکی از اولویت هایی است که باید آن را به شدت دنبال کرد. بر همین اساس تولید محصولات آبزی ارگانیک، می تواند تاثیر بسیار مثبتی در ارتقای حجم صادرات داشته باشد. دکتر عبدالحی تاکید کرد: اکنون در تمام استان های کشور محصولات آبزی تولید می شود. به عنوان مثال، در یزد توسعه تولید ماهی تیلاپیا یکی از کارهای قابل توجه به شمار می رود. بنابراین فضا برای تولید ارگانیک در تمام کشور وجود دارد.معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران، معتقد است سلامت محصولات تولیدی، یکی از مهمترین اولویت های بخش شیلات کشور به شمار می رود. بر همین اساس، باید با تشکیل کارگروهی مرتبط، دستورالعمل های ویژه ای برای تولید ارگانیک طرح ریزی و آن را به تمام آبزی پروران ابلاغ کرد. بدون شک وقتی تولیدکننده با مزایای این دستورالعمل ها آشنا شود، خود را ملزم به رعایت آنها خواهد دانست.تولید 400 هزار تن محصولات آبزی ارگانیک در دنیادر ادامه این مراسم، مدیر اجرایی کارگاه آموزشی آبزی پروری ارگانیک با اشاره به اینکه در حال حاضر 2.7 میلیون نفر در دنیا به کشت محصولات مختلف ارگانیک مشغول هستند، گفت: گردش مالی این محصولات در دنیا بیش از 89 میلیارد دلار در سال است که پررونق ترین بازارها در کشورهایی نظیر آمریکا، آلمان و فرانسه به چشم می خورد. دکتر محمدرضا اردکانی، بزرگترین تولیدکنندگان ارگانیک را در کشورهای آسیایی و آفریقایی دانست و افزود: به همین دلیل پتانسیل های قابل توجهی برای تولید چنین محصولاتی در ایران وجود دارد که آبزی پروری ارگانیک یکی از شاخه های اصلی آن به شمار می رود. وی عنوان کرد: طبق آخرین آمارهای منتشر شده از طرف فائو، تولید محصولات آبزی ارگانیک در دنیا به بیش از 400 هزار تن می رسد که ماهی سالمون، صدف و ماهی قزل آلا به ترتیب جایگاه های نخست تا سوم را از نظر حجم تولید به خود اختصاص داده اند. وی اضافه کرد: این در حالی است که سطح زیر کشت محصولات ارگانیک در ایران برای تمام محصولات حدود 18 هزار هکتار و میزان تولید نیز کمتر از 50 هزار تن برآورد می شود. البته کمی بیش از 3 هزار و 800 نفر در ایران به کشت محصولات ارگانیک مشغول هستند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code