به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ، دومین نشست تخصصی کارگروه بین الدول ذخایر ژنتیکی آبزیان برای تولید غذا و کشاورزی با حضور نمایندگان 30 کشور از 5 قاره و سازمانهای بین المللی در مقر سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل ( فائو) در رم- ایتالیا برگزار گردید.
مهمترین محورها و مباحث مطروحه و تصمیمات بشرح ذیل می باشد:
- سند وضعیت ذخایر ژنتیکی آبزیان جهان برای تولید غذا براساس پاسخ رسمی 92 کشور عضو مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد دیدگاه 11 کشور که 90% آبزیان جهان را تولید می کنند را شامل می شد.جمهوری اسلامی ایران هم گزارش وضعیت ذخایر ژنتیکی آبزیان خود را در تاریخ مقرر ارسال نمود.
- گرچه آمار ارسالی براساس وضعیت تولید و با تأکید بر ماهیان و آبزیان اقتصادی در صید و آبزی پروری کشورها بود ولی ذخایر ژنتیکی را بطور کامل پوشش نمی داد و گروه کاری توصیه نمود این امر محقق شود.
- گروه کاری توصیه نمود که برنامه اصلاح نژاد (بهگزینی) در کشورها مدنظر قرار گیرد و همچنین تأثیر واردات گونه های غیربومی به ذخایر ژنتیکی آبزیان بومی مدنظر قرارگیرد.
- مقرر گردید شبکه جهانی، منطقه ای و ملی ذخایر ژنتیکی آبزیان ایجاد گردد و بر این اساس دستورالعمل و چارچوب استاندارد و معین با حمایت فائو تدوین گردد. همچنین مقرر گردید سیستم اطلاعات جهانی ذخایر ژنتیکی پایه گذاری گردد.
- گزارش کارگروه مشورتی و تخصصی کمیته ماهیگیری فائو مورد تصویب قرار گرفت.
- براساس تقسیم بندی منطقه ای، جمهوری اسلامی ایران به عنوان نائب رئیس، آقای دکتر پورکاظمی ( رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) به عنوان هیئت رئیسه کارگروه برای مدت 2 سال انتخاب گردید.