به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، نشست خبری با موضوع "اهیمت ماهی تیلاپیا، بایدها و نبایدها" روز دوشنبه مورخ 18 دی 96 با حضور دکتر پورکاظمی، رئیس موسسه مزبور، معاونین، دکتر عبدالحی، معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران، فعالان آبزی پروری و فرآوری آبزیان، نمایندگان بخش خصوصی و بیش از 30 خبرنگار از خبرگزاری ها و نشریات مختلف کشور، در سالن جلسات برگزار شد. در این نشست دکتر پورکاظمی، ضمن خیرمقدم به حاضرین، گزارش جامع و مبسوطی از سوابق پرورش ماهی تیلاپیا در جهان و ایران، اهمیت و ارزش غذایی این آبزی، تولید جهانی، توصیه های سازمان فائو، تجربیات سایر کشورها در قاره های آمریکا، اروپا، آسیا و آفریقا، روند رشد فزاینده تولید این گونه در جهان و زمینه های مساعد حاکم بر بعضی از استان های داخلی کشور با رعایت الزامات زیست محیطی و تاکید بر پایداری تولید، ارائه نمودند. ایشان همچنین به نتایج تحقیقات به دست آمده در مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب شور (بافق یزد) اشاره و صراحتاً اعلام نمودند که با توجه به تجارب تولیدی بدست آمده در پرورش متراکم و نیمه متراکم تیلاپیا با حداقل آب مورد نیاز، می توان نیاز تیلاپیا کشور را تولید نمود و از خروج بیش از 50 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری کرد و موجبات اشتغال صدها نفر فارغ التحصیل در رشته شیلات و آبزی پروری را فراهم نمود. در ادامه دکتر عبدالحی، سخنانی در خصوص اهمیت ماهی تیلاپیا و لزوم توسعه و پرورش آن در ایران به عنوان کشوری با تنوع آب و هوایی و به تبع آن تنوع گونه ای، ارائه نمودند. ایشان با اشاره به جایگاه ایران در توسعه آبزی پروری جهان، از پرورش ماهی تیلاپیا به عنوان گزینه ای یاد نمودند که قبل از توسعه در کشور، بیشترین مطالعات و پژوهش های علمی کاربردی انجام پذیرفته توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور را به خود اختصاص داده است. سپس خبرنگاران حاضر به سوالات خود در زمینه های ارتباط تیلاپیا با بحث سلامتی مصرف آن، آمار تولید تیلاپیا در کشور، چشم انداز توسعه پرورش ماهی تیلاپیا در بافق یزد، دلایل تأکید بر پرورش تیلاپیا با وجود تولید قزل آلا در کشور، دلایل عدم صدور مجوز پرورش این گونه از سوی محیط زیست، میزان چربی در گوشت تیلاپیا، دلیل عدم توسعه پرورش تیلاپیا در سایر استان های کشور پرداختند که رئیس موسسه و سایر کارشناسان حاضر در نشست به سوالات فوق با دلایل و مستندات علمی، پاسخ دادند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code