به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ماهیان سردابی شهید مطهری یاسوج، در این پروژه که با هدف شناسایی عوامل عمده بیماریزای عفونی در ماهی قزل آلای رنگین کمان و ارزیابی سلامتی آن ها در طی سالهای 1391 تا 1394 انجام گرفت ،آزمایشات لازم به منظور تشخیص عوامل عفونت زا شامل آزمونهای کشت و شناسایی باکتری ها، آزمون کشت سلولی و RT-PCR (روش ملکولی) به منظور شناسایی عوامل ویروسی، آزمون کشت و شناسایی عوامل قارچی، تشریح لاشه و آزمونهای هیستوپاتولوژی و تهیه لام مقاطع بافتی با استفاده از رنگ آمیزی H&E و آزمون انگل شناسی به کمک بررسی ماکروسکوپیک روده و میکروسکوپیک پوست و آبشش صورت پذیرفت. همچنین ثبت فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب نیز در این پروژه در دستور کار قرار گرفت. تمامی آزمایشات فوق طبق دستورالعمل های معتبر علمی انجام گردید. نتایج حاصله منجر به شناسایی برخی از عوامل بیماریزای باکتریایی و نیز قارچ ساپرولگنیا شد. با توجه به نتایج می توان به طور نسبتاً خوشبینانه ای نسبت به سلامت ماهیان، با توجه به فراوانی اندک عوامل عفونی فوق الذکر نسبت به جمعیت انبوه مولدین و ماهیان مرکز، اظهار نظر نمود.