سه شنبه سی ام آذر 1395 

جشن تقدیراز پژوهشگران برتر وزارت جهاد کشاورزی

جشن تقدیراز پژوهشگران برتروزارت جهادکشاورزی و رونمایی از هفت دستاورد تحقیقاتی یکشنبه 28آذر95 در محل آمفی تئاترسازمان اصلاح نباتات کشوربرگزارشد
اخبار و اطلاع رسانی | بازدید: 2420 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در این مراسم که مهندس حجتی وزیر جهاد کشاورزی و دکترفرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری حضور داشتند ضمن امضای12 تفاهم نامه وقراردادهای انتقال فناوری و دانش فنی به بخش خصوصی ، از هفت دستاورد تحقیقاتی با نام های رقم برنج گیلانه ، رقم ذرت کوشا، رقم گندم سائین ، رقم نارنگی خرم، ساخت شناورتحقیقاتی پژوهشی 2 ، واکسن زنده کلون نیوکاسل و سامانه علم سنجی توسط وزرای جهاد کشاورزی و علوم، تحقیقات و فناوری رونمایی شد.
در این مراسم نخست حجت الاسلام والمسلمین سعیدیان رئیس حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ضمن تبریک ولادت رسول گرامی اسلام و سلاله پاکش امام جعفر صادق علیه السلام طی سخنانی ،اهمیت جایگاه علم اندوزی از منظر اسلام و لزوم تجلیل از پژوهشگران پیشرو را تشریح کرد. وی با اشاره به بعثت پیامبر اسلام و نزول اولین آیه قرآن که با فعل " اقر ا" و دعوت به خواندن آغاز شده است، مسیر هدایتگری ایشان را بر مدار علم اندوزی و خارج کردن بشر از ظلمت و تاریکی جهل توصیف کرد.
دکتر زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی سخنران دیگر این مراسم ضمن ارائه گزارش اجمالی از فعالیت های سازمان در شش حوزه پژوهش، مدیریت ذخائر و تنوع زیستی، آموزش ، ترویج کشاورزی، نظارت و گواهی ، تولید محصولات فناورانه بیان داشت: فعالیت های تحقیقاتی سازمان بر اساس برونداد محوری ،به سمت یافته های قابل ترویج، مقاله های مرز علم و یافته های قابل تجاری اولویت بندی شده است؛ به عبارت دیگر در این تغییر رویکرد، خروجی محور بودن تحقیقات مورد توجه است و در این راستا از ظرفیت های همکاری با دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و موسسه های بزرگ بین المللی استفاده شده است.وی ارائه سالانه 100 تا 150 دستاورد قابل ترویج را از مهم ترین دستاوردهای تحقیقاتی سازمان عنوان داشت و افزود: سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج کشاورزی در زمینه دستاوردهای قابل تجاری سالانه حدود 30 تا 35 دانش فنی را به بخش اجرایی وا گذار می کند؛ در این زمینه سازمان توانسته است، از 56 دستاورد تحقیقاتی در سال 92 به 179 دستاورد قابل تجاری دست پیدا کند. دکتر زند در ادامه سخنانش ارائه 500هزار تن بذر گواهی شده به کشاورزان را،از عملکردهای بی سابقه سازمان توصیف کرد و تدوین 6023 برند-فرمول بررسی شده را از فعالیت های ارزنده در زمینه ثبت و گواهی دانست.
دکتر زند با اشاره به اهمیت ناوگان ارزیابی ذخایر دریایی به عنوان یکی از وظایف حاکمیتی سازمان که پیش از این مغفول مانده بود، بر نوسازی و تقویت این ناوگان در برنامه های پیش روتاکید کرده و از پیگیری تصویب قانون ذخایر زیستی ایران و تهیه نسخه امنیتی آن خبر داد. وی چشم انداز فعالیت های تحقیقاتی سازمان را افزایش بهره وری و افزایش نرخ برگشت سرمایه از 25 واحد به نزدیک 40 واحد عنوان نمود و به این مطلب اشاره داشت که در یک بررسی که دانشگاه تهران درباره سودآوری تحقیقات کشاورزی انجام شده بود، مشخص شد هرریال سرمایه گزاری دراین زمینه 25 ریال سود آوری داشته است ، دکترزند این مبلغ را هم قانع کننده ندانست و افزایش آن را در آینده نزدیک به مرز40 ریال قابل دسترسی بیان داشت.
مهندس حجتی وزیر جهاد کشاورزی ضمن قدردانی از تلاش محققان مراکز پژوهشی و آموزشی کشاورزی افزایش تولیدات زراعی و باغی را مرهون تلاش آنان دانست و اظهار داشت:اگر تلاش محققان کشاورزی در بخش تحقیقات کاربردی نقش آفرینی نمی کرد، امروز ما نه تنها شاهد افزایش تولید نبودیم بلکه قطعا با کاهش تولید روبه رو بودیم. زیرا محدودیت های عرصه طبیعی در تولیدات کشاورزی باعث آسیب پذیری بذر و کاهش عملکرد محصول می شود. وی راه اندازی بنیاد مفاخر سازمان تحقیقات را به همت دکتر زند تحسین برانگیز دانست و ابراز امیدورای کرد این مرکز با شناسایی و معرفی مفاخر و دستاوردهای ارزنده آنان چراغ راه آیندگان باشد.
دکترفرهادی وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبریک هفته پژوهش به همه محققان و اعضای هیات علمی در بخش کشاورزی کمک به تامین امنیت غذایی کشور را بسیارمهم ارزیابی کرد و با اشاره به اینکه امروزه تمامی برنامه های جهانی ، هراقدامی با نگاه توسعه متوازن و پایدار انجام می گیرد وظیفه بخش کشاورزی را برکاهش فقر و بهبود امنیت غذایی دانست و برپایداری اکوسیستم های طبیعی که نقش مهمی در این بخش دارند توضیح داد. وزیرعلوم، تحقیقات وفناوری با توجه به بازنگری و به روزکردن برنامه های درسی کلیه رشته ها و گرایش های موجود در مقاطع مختلف کشاورزی و منابع طبیعی آن را اقدامی مؤثردانست که برای اولین باردراین بازنگری از ظرفیت های موجود در مؤسسه های تحقیقاتی و انجمن های علمی استفاده شده است. وزیرعلوم همچنین به همکاریهای نزدیک بین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با آن وزارتخانه اشاره کرد و از تلاش های دکتراسکندرزند رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی به خاطر همکاری های نزدیک با آن وزارتخانه تقدیربعمل آورد.
در این مراسم از آقای دکتر محمد افشار نسب به عنوان پژوهشگر برتر موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به دلیل همکاری در تولید واکسن بیماری لکه سفید میگو- تولید کیت تشخیصی بیماری لکه سفید میگو- همکاری در تولید دانش فنی میگوی عاری از بیماری خاص تقدیر به عمل آمد و هدایا و لوح تقدیر به ایشان اهداء شد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code