به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان طرح ملی جامع بررسی ذخایر فانوس، تحت عنوان ارزیابی ذخایر،تعیین مطلوبیت زیستگاه وبهینه سازی ادوات صیدفانوس ماهیان درآبهای دریای عمان با مشارکت شرکت فانوس مکران قشم، اداره کل شیلات هرمزگان و پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان از آبان 1395 آغاز گردیده و به مدت سه سال ادامه خواهد داشت.
ذخایر فانوس ماهیان به عنوان یک منبع عظیم خدادادی در دریای عرب و دریای عمان شناسایی شده اند. میزان توده زنده این ذخایر در دریای عمان 2/3 میلیون تن برآورد شده است، که میزان قابل برداشت از این ذخایر حدود 300 تا 400هزار تن تخمین زده می شود. فانوس ماهیان از گروه ماهیان میان زی به عنوان یک ذخیره برداشت نشده و دارای پتانسیل صید بالا، دارای جایگاه اکولوژیک بسیار مهم در اکوسیستم دریایی عمان می باشد.
از آنجایی که در آغاز راه برداشت از ذخایر فانوس ماهیان می باشیم، با توجه به جایگاه اکولوژیک فانوس ماهیان در اکوسیستم دریایی، پژوهش مذکور به عنوان یک مطالعه پایه وکاربردی شکل گرفت، تا با دستیابی به نتایج این پژوهش بتوان از طریق بررسی ذخایر این ماهیان، راه کارهایی جهت برداشت بهینه از ذخایر فانوس ماهیان و صید همراه ارائه و در راستای تدوین برنامه های مدیریتی موثر و مفید گام برداشت.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code