کتاب"پرورش ماهی تیلاپیا" از سوی دکتر همایون حسین زاده صحافی (عضو هیئت علمی در ستاد موسسه) و آقای مهندس فرهاد رجبی پور (شاغل در مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور – بافق یزد) ترجمه گردیده است که در 500 صفحه از سوی انتشارات موسسه منتشر شد.
این کتاب شرح تاریخچه تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا و راهنمایی برای علاقهمندان به این موضوع میباشد. آنچه مترجمین را در ترجمه این اثر مصمم ساخت، موضوع ارتقاء توانمندیهای کشور در حوزه آبزیان و ایجاد تنوع در سبد مصرف آبزیان کشور بوده است. ماهی تیلاپیا که نامی عمومی برای گروه ازماهیهاست و همچنین به عنوان نام جنس برای تعداد بسیار زیادی از ماهیان متعلق به خانواده سیچلیده بکار میرود، در مناطق وسیعی از کره زمین گسترش یافته و امروزه غذای متداولی محسوب میشود. در جمهوری اسلامی ایران نیز این ماهی طی حدود یک دهه مورد مطالعه و پژوهش قرار گرفته و دستاوردهای مطالعات بر ویژگیهای پرورشی قابل توجه آن تأکید دارند. این کتاب شامل فصول زیست شناسی گونه های مختلف تیلاپیا، اصول پرورش در سیستم های متراکم و گسترده، اصول تغذیه و غذادهی، بیماری و استرس و در بخش انتهایی، موضوع اثرات زیست محیطی پرورش ماهی تیلاپیا و نمونههایی از فعالیتهای انجام شده در این زمینه بیان میگردد. امید است این اثر گامی در جهت توانمندسازی آیندهسازان کشور و نیل به خودکفایی در حوزه شیلات و آبزیان باشد.