به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور- چابهار جلسه ای با حضور آقایان: دکتر بلوکی، مهندس محمودی و مهندس صادقی از سازمان حفاظت محیط زیست کشور، دکتر شکوری از دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، مهندس علیمرادی از اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، مهندس حسینی و تنی چند از کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست چابهار در محل اتاق مدیریت آن اداره، برگزار گردید.
در ابتدای جلسه مهندس آذینی، رئیس مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور- چابهار، به بیان کلیاتی در خصوص اهداف و اهمیت اجرای طرح و نحوه تصویب آن پرداخت و به کسب اطلاعات ذی قیمتی که ضمن اجرای طرح در زمینه وضعیت ذخایر این آبزیان، فناوری تکثیر، پرورش و فرآوری، ایجاد بانک ژن، تهیه اطلس و نرم افزار جامع گونه های خیار دریایی، حاصل خواهد شد، اشاره نمود.
در ادامه مهندس امینی راد، مجری پروژه، پس از بیان مقدمه ای در خصوص کاربردهای مختلف گونه های خیار دریایی در سطح جهان، ریز عملیات اجرایی طرح و دستاوردهای حاصله تا این مرحله از اجرای پروژه را در قالب پاورپوینت ارایه نمود و پس از پایان سخنان ایشان، موارد گوناگونی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به سوالات حاضرین در جلسه پاسخ داده شد.
لازم به ذکر است که شرکت شیلاتی مروارید چابهار به عنوان نماینده یکی از کمپانی های بزرگ شیلاتی چین، هزینه های اجرای طرح را در قالب قرارداد فیمابین متقبل گردید.
هم اکنون با گذشت کمی بیش از 3 ماه از زمان شروع فاز عملیاتی طرح، بر اساس سند تنظیم شده، مناطق مختلفی از ذخایرآبهای استان سیستان و بلوچستان، مورد بررسی قرار گرفته و تعداد 5 گونه جدید خیار دریایی در سواحل استان، مورد شناسایی و ثبت قرار گرفته اند.
قطع به یقین با اجرای این طرح، اطلاعات بسیار ارزشمند و ذی قیمتی در زمینه ذخایر گونه های مختلف خیار دریایی در آبهای جنوب کشور را در اختیار محققین کشور قرار داده و بانک جامعی از ذخایر ژنتیکی این آبزی ارزشمند گردآوری خواهد شد و بر اساس طرح تصویب شده شرکت شیلاتی مروارید چابهار، به دنبال اجرای این پروژه، صنایع اشتغالزا و ارزآوری همچون تکثیر و پرورش و فرآوری این آبزیان به همراه فناوری مربوطه، در سواحل جنوب کشور احداث خواهد شد.