به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان دوره آموزشی سموم جلبک‌های دریایی در پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان توسط سازمان منطقه‌ای حفاظت از محیط زیست دریایی (راپمی) و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست ایران و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور برگزار شد.
در سال 1978 میلادی (1357 هجری شمسی) کشورهای حاشیه خلیج فارس ودریای عمان کنوانسیون منطقه‌ای (Regional Organization on Protection of Marine Environment) با هدف توسعه همکاری‌ها در زمینه حفاظت از محیط زیست دریایی منطقه را امضا کردند. این کنوانسیون به اختصار راپمی (ROPME) نامیده می‌شود.
کشورهای جمهوری اسلامی ایران، کویت، امارات عربی متحده، قطر، عربستان سعودی، عمان و بحرین عضو راپمی هستند و مقر اصلی آن در کویت می‌باشد. ماموریت راپمی تدوین برنامه‌های مشترک-اجرای گشت‌های دریایی-آموزش موضوعات نوین در محیط زیست دریایی و ارتقا شاخص‌های محیط زیستی را می توان نام برد.
مراسم افتتاحیه این دوره آموزشی روز گذشته در سالن اجتماعات پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با حضور جمعی از مسئولین استانی، کشوری و منطقه‌ای برگزار شد. در این مراسم دکتر مرتضوی رئیس پژوهشکده، مهندس حیدری‌پور رئیس جهاد کشاورزی استان هرمزگان، دکتر پورکاظمی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، خانم دکتر فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ایران و دکتر محمدی هماهنگ‌کننده راپمی در ایران به ایراد سخنرانی پرداخته و ضمن خوشامدگویی به شرکت‌کنندگان و آرزوی موفقیت دوره بر لزوم همکاری‌های منطقه‌ای به منظور صیانت از محیط زیست دریایی مشترک کشور‌های منطقه راپمی تاکید کردند.
در این دوره آموزشی کارشناسانی از کشورهای عراق، عمان، قطر، کویت و امارات عربی متحده وهم چنین کارشناسانی از ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های ساحلی جنوب و شمال کشور حضور دارند.
برنامه دوره آموزشی سموم جلبکی در محدوده دریایی راپمی
برنامه زمانی این دوره آموزشی از روز دوشنبه مورخ 9 شهریور 1394 به مدت 4 روز پیش‌بینی گردیده است. در روز نخست پس از انجام مراسم افتتاحیه، شرکت کنندگان به همراهی ناظر و اساتید دوره و همچنین تیم نمونه‌برداری دریایی بر عرشه شناور تحقیقاتی فردوس یک حضور یافته و به منظور نمونه‌برداری عازم دریا شدند. عملیات نمونه‌برداری دریایی از ساعت 12 ظهر تا 20 شب به طول انجامید و طی آن شرکت‌کنندگان ضمن آشنایی با نحوه نمونه‌برداری از آب دریا، پلانکتون‌های گیاهی و نرمتنان صدف‌دار (shellfishes)، در تهیه نمونه‌ها نیز مشارکت کردند.
برنامه روز دوم دوره شامل ارائه مطالب مربوط به نحوه شناسایی ریز‌جلبک‌ها (پلانکتون‌های گیاهی) و روش‌های شناسایی و سنجش سموم جلبکی است. در روز‌های سوم و چهارم دوره، شرکت‌کنندگان در آزمایشگاه‌ها حضور یافته و بصورت عملی ریزجلبک‌های نمونه‌‌برداری شده در روز نخست را شناسایی کرده و در عملیات آزمایشگاهی مربوط به شناسایی سموم جلبکی در آب دریا و نرمتنان صدف‌دار با روش‌های آزمایش موشی، اِلایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) شرکت خواهند کرد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code