در مراسم افتتاحیه ابتدا رئیس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور گزارشی از همایش ارائه نمودند و سپس دکتر پورکاظمی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی مطالبی در خصوص تاریخچه ورود تیلاپیا به کشور، تولید جهانی آن، ظرفیتها و ضرورت توسعه پایدار آن با رعایت الزامات زیست محیطی بیان کرده، تعامل همه جانبه بین مراکز علمی و دستگاههای اجرایی را خواستار شدند و درخواست نمودند که سازمانهای زیربط در اسرع وقت الزامات و آیین نامه های مربوط به پرورش تیلاپیا در کشور را تدوین و ابلاغ نمایند. سپس عنوان شد که موسسه تحقیقات علوم شیلاتی بر این باور است که ایجاد سایتهای پرورش تیلاپیا در شرایط کنترل شده و در مکانهایی که هیچگونه امکان دسترسی به آبهای طبیعی را ندارد می توان پرورش تیلاپیا را بصورت تجاری و صنعتی تولید نمود.
سپس نماینده ولی فقیه و امام جمعه بافق ، نماینده فرمانداری بافق و معاون برنامه ریزی استانداری استان یزد مطالبی در خصوص ظرفیتها و امکانات بالقوه استان برای توسعه پایدار پرورش تیلاپیا عنوان نمودند و در پایان هم معاون آبزی پروری سازمان شیلات ایران آقای دکتر عبدالحی مطالبی در خصوص صنعت آبزی پروری در دنیا و کشور، تنوع گونه ای ، ظرفیتها و پتانسیلها و همچنین لزوم توسعه پرورش تیلاپیا در کشور در مناطق معین و مشخص ارائه داد.
بعد از مراسم افتتاحیه جلسات تخصصی در پنج موضوع شامل: 1- فیزیولوژی تولید مثل و تغیرجنسیت 2- تغذیه 3- بهداشت و بیماریها 4- فرآوری 5- اثرات اکولوژیکی (فرصتها و چالشها ) مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهند گرفت و در پایان میز گرد پرسش و پاسخ خواهد بود.
در روز چهار شنبه کارگاه آموزشی برای شرکت کنندگان در خصوص یافته های علمی و نتایج 20 طرح تحقیقاتی انجام شده با تاکید بر پرورش ماهی تیلاپیا با سیستمهای نوین برگزار خواهد شد.
این همایش توسط موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و با حمایت سازمات تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان شیلات ایران، انجمنهای تخصصی آبزی پروری، ماهیان زینتی، کانون هماهنگی دانش و صنعت آبزی پروری و فرآوری، کارخانجات و صنایع تولید غذای آبزیان، شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، استانداری یزد و فرمانداری بافق و با مسئولیت اجرایی مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور در شهرستان بافق یزد برگزار شد.