مدیریت تغذیه در پرورش ماهیان خاویاری
دوشنبه 4 دی 1402

مدیریت تغذیه در پرورش ماهیان خاویاری

کتاب های منتشره سال 1402    |    317 بازدید    |    سال انتشار: 1402    |    قیمت: 1600000 ریال   

خلاصه: 

عنوان کتاب به زبان اصلی:
مؤلفین:‌ -دکتر محمود محسنی,دکتر محمود بهمنی,دکتر سمیه حسن‌پور لسکوکلایه-
مترجمین:
دانلود کتاب:دانلود
کتاب "مدیریت تغذیه در پرورش ماهیان خاویاری" نتیجه پژوهش‌های محققان جناب آقایان: دکتر محمود محسنی، دکتر محمود بهمنی (اعضاء هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) و سرکار خانم دکتر سمیه حسن‌پور لسکوکلایه است. ویراستاری علمی این کتاب را جناب آقای دکتر سیدمحمدوحید فارابی (عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) انجام داده‌اند. این کتاب در 138 صفحه در  موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور انتشار یافت.
مصرف خوراک در ماهی با توجه به کیفیت آن و عوامل فیزیولوژیک ماهی (سن، اندازه، مرحله زندگی و سطح استرس)، متغیر است. اگرچه پرورش ‌دهندگان علاقه دارند با یک نرخ بالای درصد غذادهی، حداکثر تولید و سودآوری را داشته باشند، اما از دست دادن مواد مغذی در اثر عدم مصرف بلادرنگ غذا و غذای خورده نشده یا اضافی، موجب ضرر اقتصادی و به همان اندازه یک منبع آلودگی و محیطی را فراهم می‏سازد. بنابراین، غذا باید به طریقی خورانده شود که دارای کمترین ضایعات، راندمان تبدیل غذا و رشد مطلوب و با کمترین استرس، سلامت ماهی را حفظ کند. جنبه‌‌های اقتصادی، زیست‌محیطی و سلامت ماهی عوامل مهم حیاتی برای پایداری صنعت آبزی ‌پروری ماهیان خاویاری محسوب می ‏گردند. کیفیت خوراک و روش مناسب تغذیه از جمله زمان، چگونگی و میزان غذادهی که نقش مؤثری در راندمان تولید ایفاء می ‏نمایند، بایستی دقیقاً با توجه به نحوه تغذیه و ویژگی اختصاصی دستگاه گوارش در تاسماهیان (دارا بودن دیواره داخلی مارپیچی)، مورد توجه قرار گیرد. با توجه به سهم ایران از تجارت جهانی خاویار، ضرورت تلاش مضاعف علمی و تحقیقاتی در جهت حفظ و ارتقاء رتبه و سهم تولید خاویار ایران به عنوان برند کشور در دنیا را بیش از پیش اجتناب ‌ناپذیر می‏کند. در امر پرورش ماهی به منظور دستیابی به حداكثر روند رشد، به حداقل رساندن هزینه تولید و توسعه پایدار، در نظر گرفتن مدیریت بهینه تغذیه و پرورش، لازم و ضروری است. امید است مجموعه حاضر در جهت افزایش سطح اطلاعات کاربردی و علمی علاقه‌مندان، دانش‌پژوهان و تولید کنندگان صنعت تاسماهی‌پروری مفید واقع شود و گامی در راستای پیشرفت این صنعت ارزشمند شیلاتی در کشورمان باشد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code