ساردین و موتو ماهی هر دو گونه هایی کوتاه عمر، با رشد سریع، مرگ و میر طبیعی بالا و دارای رفتار گله ای میباشند که در بخشی از سال به منظور تخمریزی یا تغذیه به آبهای ساحلی نزدیک میشوند. این ماهیان به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بالا، در کشورهای توسعه یافته مورد توجه جدی قرار گرفته و محصولات متنوعی از آن تولید میشود و در سبد غذایی جامعه قرار میگیرد. در ایران بجز در نواحی ساحلی جنوب ایران، کمتر در سبد غذایی جامعه قرار میگیرد و به دلیل قیمت پایین محصول، عمدتاً تبدیل به آرد ماهی میشوند و به مصارف دام و طیور میرسند. در این کتاب سعی شده است، ابتدا به معرفی گونه های مهم و با ارزش این ماهیان در خلیج فارس و دریای عمان پرداخته شده سپس به جنبه های زیست شناسی گونه های غالب این ماهیان پرداخته شود. در ادامه وضعیت ذخایر، بهره برداری و روشهای صید این ماهیان در آبهای جنوب مورد بررسی قرار میگیرد و در پایان نیز ارزش غذایی و فرآورده های حاصل از این ماهیان معرفی میگردند.