صنعت تکثیر و پرورش میگو یکی از فعالیتهای عمده آبزی پروری میباشد که درآمد حاصل از آن در بعضی کشورهای جهان در شمار نخستین درآمدهای ملی محسوب میشود و میتواند به عنوان راه حلی در برطرف کردن مشکل عمده کمبود مواد غذایی در جهان باشد. در دهه گذشته محصول میگوی صید شده و پرورشی در سطح جهان افزایش قابل توجهی داشته است ولی با شیوع بیماریها، افزایش تمایل برای صید میگو و با توجه به کاهش آمارها، ضرورت توجه بیشتر به بیماریها و روشهای پیشگیرانه در این زمینه را توجیه مینماید. یکی از این روشهای پیشگیرانه، استفاده از مواد دوستدارِ محيط زيست در خوراك و محل پرورش ميگو میباشد که در راستای نیل به اهداف برنامه راهبردی میگو و به منظور افزایش میزان تولید در واحد سطح، پژوهشهای متعددی در این زمینه صورت پذیرفته است و پروبیوتیکهای بومی تک سل و تک سل پلاس، نمونه ای از دستاوردهای فناورانه حاصل این پژوهشها در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور میباشد. لذا، با توجه به اهمیت خوراک در پرورش میگو، در این کتاب به انواع خوراکهای فراسودمند شامل: پروبیوتیکها، پریبیوتیکها، تولیدات میکروبی، ترکیبات گیاهی، ریزجلبکها و جاذب سموم قارچی به منظور ارتقاء دانش بهره برداران و نگاهی به آینده خوراک فراسودمند مورد استفاده در پرورش میگو پرداخته شده است.