کتاب " فرآوری خیارهای دریایی به صورت bech-de-mer (کتابچه راهنما برای ماهیگیران جزایر اقیانوس آرام)" از سوی دکتر یزدان مرادی، خانم دکتر ملیکا ناظمی (اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) و سرکار خانم مهندس فرحناز لکزایی ترجمه گردیده است. همچنین ویراستاری علمی این کتاب از سوی آقای دکتر محمود حافظیه (عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) انجام شده است که در 90 صفحه از سوی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور منتشر شد. خیار دریایی دارای ارزش اقتصادی بالایی است و از قدیم در شرق آسیا به صورت سنتی برای معالجه ضعف، ناتوانی جنسی، ناتوانی در اثر پیری، یبوست ناشی از خشکی روده، بی اختیاری ادراری، آسم، فشار خون بالا، روماتیسم و آنمی استفاده می شود. مطالعات انجام شده نشان می دهد، خیارهای دریایی منبع غنی از ترکیبات طبیعی با خواص زیستی مانند ضدسرطان، ضدانعقاد، ضد فشار خون بالا، ضدالتهاب، ضدمیکروبی، آنتی اکسیدان، ضد لخته شدن، ضد تومور و بهبود دهنده زخم است که بیشتر این خواص متعلق به ترکیبات ترپنوئید، سولفات کندرویتین، گلیکوزآمینوگلیکان، پلی ساکارید سولفاته، استرول (گلیکوزیدوسولفات)، فنول، پپتیدولکتین می باشد. به رغم وجود تحقیقات منتشره در زمینه کاربردهای گوناگون خیار دریایی در کشورهای مختلف، مطالعات بر خواص دارویی خیار دریایی در ایران به اندازه کافی نبوده است. زیرا این مطالعات انجام شده فقط به جنبه های فیزیولوژیک و زیست محیطی محدود گشته است و با توجه به اینکه کشور ما در مناطق خلیج فارس و دریای عمان به عنوان یک منبع غنی از گونه های مختلف خیار دریایی می باشد، لذا مطالعه بررسی کاربردهای دارویی عصاره خیار دریایی، امری ضروری بنظر می رسد. هدف از ترجمه این کتاب، ارائه اطلاعات کلی در ارتباط با خیارهای دریایی به منظور آشنایی بیشتر جامعه با این موجودات و فرآیند فرآوری آن به صورتBech-de-Mer (خیار دریایی خوراکی) میباشد.