کتاب " باكتريها٬ جلبكها ٬ قارچها و بيمهرگان آب شيرين " نتیجه پژوهش های مولف دکتر عباس اسماعیلی ساری می ¬باشد که از سوی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور منتشر شد.
ويژگيهاي فردي بخشي از ميكروارگانيزمهاي غالب آب شيرين شامل باكتريها ٬ جلبكها و بيمهرگان را كه به صورت مختصر و با تصاوير ارائه شده است كه به حالت شناور يا روي ساير مواد در ميحطهاي آبي مشاهده ميشوند. نظر به اهميت اين ارگانيزمها در زنجيره حيات و بويژه در تغذيه ماهيان ٬ علاوه بر روش تهيه نمونه و محيط كشت آزمايشگاهي ٬ روش كشت انبوه جلبك ٬ تهيه نمونه و محيطهاي كشت استاندارد جهت علاقهمندان تألیف گرديده است.