کتاب " بهداشت و صنايع مواد غذايي دريايي " نتیجه پژوهش های مولف دکتر عباسعلي مطلبي (عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) می¬باشد. همچنین ویراستاری علمی این کتاب از سوی دکتر حامد اهری انجام شده است که که در 141 صفحه از سوی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور منتشر شد.
فرآوردههاي آبزي، محصولات پروتئيني سریعالفسادی هستند که در مراحل مختلف تولید از جمله صید، حملونقل، فرآوری و عرضه، در واقع از مزرعه يا دريا تا سفره، دچار تغییرات سریع فساد میشوند و بخش عمدهای از تولید به این طریق از چرخه مصرف خارج میشود. از آنجایی که توجه به مسائل بهداشتی، رعایت استانداردهای بینالمللی، توسعه و تقویت صنایع تبدیلی و تکمیلی مربوط به توسعه فناوریهای نوین، استفاده از آخرین دستاوردهای علمی، دسترسي به منابع علمی کاربردی، بیش از پیش ضروری بنظر میرسد.