کتاب " امنيت و مسائل مربوط به كنترل كيفيت در فرآوري آبزيان" از سوی دكتر سهراب معيني ، مهندس سهراب معيني ، مهندس عليرضا عاليشاهي و مهندس سمانا شعباني ترجمه گردیده است که در 656 صفحه از سوی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور منتشر شد.
ازدياد جمعيت ، تقاضا براي آبزيان پرورشي را افزايش داده كه اين امر سبب استفاده از روشهاي جديد براي تغذيه آبزيان و سرعت بخشيدن به رشد آنها گرديده است. اين توسعهها مشكلات جديدي را در زمينه كنترل كيفيت آبزيان و فرآوردههاي توليد از آنان بوجود آورده است. از سوي ديگر، كشورهاي در حال توسعه ضمن بهرهبرداري از منابع آبزيان خود، به طور روزافزوني در حال ورود به بازار صادراتي فرآوردههاي دريايي ميباشند. تمامي اين عوامل باعث گرديده است كه همكاريهاي بينالمللي موجب شكلگيري استانداردهايي براي تضمين كيفيت و سلامت فرآوردههاي دريايي و پذيرفتن اين استانداردها توسط كشورهاي مصرفكننده و صادركننده آبزيان و فرآوردههاي حاصله شود. بواسطه تمامي اين دلايل ، در اين كتاب سعي گرديده است كه اكثر موضوعات مربوط به سلامت و امنيت و مسائل مربوط به روشهاي كنترل كيفيت و سلامت در فرآوري آبزيان مورد بحث قرار گيرند.
در اين كتاب ابتدا دستورالعملهاي جديد براي اطمينان از سلامتي آّبزيان صيد شده و فرآوردههاي توليدي از صيد تا مصرف مانند HACCP ، CCP ، SSOPS و دستورالعملهاي مرسوم سنتي مورد بحث قرار گرفتهاند. سپس روشهاي نوين آزمايشگاهي مثل تشخيص سريع سم در آبزيان، نقش آنزيمها در سنجش رنگ، مزه و بافت در آبزيان و فرآوردهاي حاصل ، استفاده از اسيد لاكتيك در نگهداري فرآوردههاي شيلاتي و ... براي خوانندگان به صورت ساده شرح داده شده است.