کتاب " مواد مغذی، افزودنی ها و سلامت ماهی" از سوی دکتر سید مرتضی حسینی (عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) ترجمه گردیده است. همچنین ویراستاری علمی این کتاب از سوی آقای دکتر محمود حافظیه (عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور) انجام شده است که در 528 صفحه از سوی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور منتشر شد.
آبزی پروری یکی از مهمترین بخشهای کشاورزی در جهان و ایران است. این صنعت نقش مهمی در تأمین پروتئین مورد نیاز جوامع انسانی دارد. آبزیان منبع غنی از پروتئین با کیفیت، چربیهای مفید، ویتامینها و مواد معدنی هستند. یکی از مهمترین تهدیدات در این صنعت، افت سلامت ماهی در شرایط اسارت و ابتلاء به بیماریهای مختلف است که منجر به خسارات اقتصادی فراوانی می شود. سالانه هزینه های زیادی جهت درمان آبزیان صرف میشود. استفاده از آنتی بیوتیکها در این صنعت شایع شده و علاوه بر مشکلات زیست محیطی، سبب ظهور باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک شده است. لذا، محققین مختلف به دنبال راهکارهای افزایش سلامت ماهی جهت پیشگیری از بیماریها هستند. جیرۀ غذایی و تغذیه نقش مهمی در سلامت ماهی دارند. یک جیرۀ غذایی که مواد مورد نیاز را به میزان کافی به ماهی برساند، میتواند تضمین کنندۀ سلامت ماهی باشد. همچنین با دستکاری های تغذیه ای و افزودن مکمل های مختلف میتوان سلامت و ایمنی ماهی را افزایش داد. این کتاب مجموعه ای از اطلاعات در خصوص اثر جیرۀ غذایی و تغذیه بر سلامت ماهی است. در ابتدا در مورد نقش مواد مغذی مختلف در جیره بر سلامت ماهی بحث شده و سپس به اثر مواد ضد تغذیه بر سلامت ماهی پرداخته است. همچنین اطلاعات مربوط به استفاده از مکمل های مختلف مانند پری بیوتیکها، پروبیوتیکها، اسیدهای آلی و عصاره های گیاهی پرداخته است.