چهارشنبه چهاردهم مرداد 1405 

تأکید بر انتقال یافته‌های پژوهشی به مزارع پرورش ماهیان خاویاری

نشست مسئولان حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی و مراکز تحقیقاتی استان گیلان با سرپرست انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری با محوریت بررسی ظرفیت‌های پژوهشی، حفاظت از ذخایر ماهیان خاویاری، توسعه مزارع پرورش و تقویت ارتباط میان پژوهش و تولید برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 89 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری، نشست مسئولان حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی و مراکز تحقیقاتی استان گیلان با سرپرست انستیتو، روز دوشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۵ در انستیتو برگزار شد.
در این نشست، محمود محسنی با معرفی ظرفیت‌های علمی و پژوهشی انستیتو، گزارشی از فعالیت‌های تحقیقاتی در حوزه ماهیان خاویاری ارائه کرد و با اشاره به وجود ۲۷ گونه ماهیان خاویاری در جهان، این گونه‌ها را از قدیمی‌ترین آبزیان کره زمین و «فسیل‌های زنده» معرفی کرد. وی افزود: پنج گونه از ماهیان خاویاری در دریای خزر زیست می‌کنند که به دلیل کاهش جمعیت، در معرض خطر جدی انقراض قرار دارند و حفاظت از این ذخایر ارزشمند نیازمند بهره‌گیری از دانش و پژوهش‌های کاربردی است.
سرپرست انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری با اشاره به روند توسعه پرورش این گونه‌ها در کشور، اعلام کرد: در حال حاضر ۳۴۷ مزرعه فعال پرورش ماهیان خاویاری در کشور فعالیت دارند که ۱۵۵ مزرعه در استان گیلان مستقر هستند. وی همچنین تازه‌ترین فعالیت‌های پژوهشی و نتایج کاربردی طرح‌های تحقیقاتی را تشریح کرد و بر انتقال یافته‌های علمی به واحدهای تولیدی از طریق برنامه‌های آموزشی و ترویجی تأکید داشت.
در ادامه، حجت‌الاسلام کریم عاشوری با اشاره به اهمیت ذخایر ماهیان خاویاری، بر ضرورت حفاظت از این سرمایه‌های ملی و استفاده از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی برای تقویت تولید پایدار تأکید کرد.
حجت‌الاسلام حمیدرضا کریمی نیز توسعه تعامل میان مراکز پژوهشی، بخش آموزش و واحدهای تولیدی را از الزامات پیشرفت آبزی‌پروری دانست و استفاده از نتایج تحقیقات برای رفع مسائل و چالش‌های بهره‌برداران را ضروری عنوان کرد.
در پایان نشست، بر گسترش همکاری میان مراکز تحقیقاتی، بخش‌های اجرایی و مجموعه‌های فرهنگی و ترویجی با هدف توسعه آبزی‌پروری، انتقال دانش و فناوری به بخش تولید و حفاظت از منابع ارزشمند آبزی تأکید شد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code