دوشنبه چهاردهم مهر 1404 

بازدید تحقیقاتی از ایستگاه تغذیه و غذای زنده آبزیان و برگزاری نشست تخصصی ارتقای بهره‌وری آب

در ادامه سفر تحقیقاتی منصور شریفیان، مدیر گروه تکثیر و پرورش ماهی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و بهمن یارقلی، رئیس بخش تحقیقات آبیاری و زهکشی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، روز چهارشنبه ۹ مهرماه ۱۴۰۴ بازدیدی از ایستگاه تحقیقات تخصصی تغذیه و غذای زنده آبزیان با هدف بررسی امکانات، ظرفیت‌های آزمایشگاهی و بهره‌برداری از تجهیزات تحقیقاتی داشتند.
اخبار مهم سایت | بازدید: 124 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط‌ عمومی پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی کشور، در ادامه سفر تحقیقاتی منصور شریفیان، مدیر گروه تکثیر و پرورش ماهی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، و بهمن یارقلی، رئیس بخش تحقیقات آبیاری و زهکشی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، به پژوهشکده، روز چهارشنبه ۹ مهر ۱۴۰۴ از ایستگاه تحقیقات تخصصی تغذیه و غذای زنده آبزیان بازدید به‌عمل آمد.
این بازدید با هدف آشنایی با امکانات و تجهیزات تحقیقاتی موجود و بررسی ظرفیت‌های بهره‌برداری از آن‌ها در طرح «روش‌های ارتقای بهره‌وری آب مصرفی در مزارع پرورش ماهیان گرمابی» انجام شد.
در جریان بازدید، علیرضا ولی‌پور، مدیر گروه تکثیر و پرورش آبزیان پژوهشکده، ضمن تشریح مراحل اجرایی و نتایج پروژه «اثر نسبت‌های مختلف پروتئین به انرژی و سطوح مختلف چربی جیره بر عملکرد رشد و ترکیب بدن ماهی سفید در مرحله پرواری»، توضیحاتی ارائه کرد.
پس از آن، نشستی کوتاه با حضور رئیس و همکاران ایستگاه و رئیس بخش آبزی‌پروری پژوهشکده در خصوص نحوه اجرای طرح تحقیقاتی مذکور برگزار شد.
در ادامه، جلسه‌ای با حضور رئیس پژوهشکده، رؤسای بخش‌های مختلف تحقیقاتی و محققان در سالن جلسات پژوهشکده تشکیل شد. در ابتدای این نشست، محمد صیادبورانی، رئیس پژوهشکده، ضمن خیرمقدم به مدعوین، به تبیین موضوعات مرتبط با تنش آبی در کشور و لزوم افزایش بهره‌وری آب در آبزی‌پروری پرداخت.
وی بر آمادگی کامل پژوهشکده برای همکاری همه‌جانبه با مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در اجرای پروژه‌های مشترک مرتبط با جلوگیری از هدررفت آب و ارتقای کیفیت آن در ایستگاه‌های تحقیقاتی تأکید کرد.
در ادامه، یارقلی به معرفی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، بخش‌های تخصصی آن و زمینه‌های تحقیقاتی انجام‌شده تاکنون پرداخت. وی همچنین به تشریح انواع روش‌های مدیریت کمی و کیفی آب در مزارع پرورش ماهی اشاره کرد.
در بخش پایانی نشست، نحوه اجرای طرح با هدف جلوگیری از تبخیر و نفوذ آب از خاک استخرهای پرورش ماهی با نظر کارشناسان حاضر به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
شرکت‌کنندگان تأکید کردند که پدیده تغییر اقلیم و کمبود منابع آبی از چالش‌های کلیدی کشور به‌شمار می‌رود و اجرای طرح‌های مشترک بین مؤسسات تحقیقاتی می‌تواند گامی مؤثر در افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی آب در فرآیند پرورش آبزیان باشد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code