به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، محمود محسنی معاون پژوهش و فناوری انستیتو اظهار کرد، تولید انبوه و در دسترس بودن بچه ماهیان خاویاری با کیفیت برای بیش از 200 مزرعه فعال یکی از مهمترین عوامل موفقیت در پرورش این آبزیان می باشد.
وی گفت: تولید موفق لاور این ماهیان با ارزش اقتصادی، به بسیاری از عوامل زیستی و غیر زیستی از جمله بهبود تکنیک‏های پرورش، راهبرد تغذیه لارو و بچه ماهی وابسته است که در هیچ برهه زمانی دیگر، اهمیت و حساسیت این دوره 30 روزه را ندارد. لازم به ذکر است، مهمترین چالش در مسیر تولید انبوه بچه ماهیان خاویاری، بازماندگی اندک در دوره‏ لاروی این ماهیان می باشد که این مسئله به دلیل عدم تکامل بسیاری از سیستم‏ های فیزیولوژیک بدن از قبیل سیستم ایمنی، گیرنده‏ های حسی (بویایی، بینایی، چشایی)، لوله‏ گوارش و آنزیم‏های گوارشی می‏ باشد. بروز هر گونه اشتباهی در این دوره بحرانی،‌ می‏تواند خسارات جبران ناپذیری بر عملكرد كلی گله در طول دوره پرورش وارد نماید.
با توجه به نتایج حاصله از پروژه مذکور (بررسی اثر تیامین -ویتامین B1بر عملکرد تولیدمثل و کیفیت لارو فیل‏ماهی)، محمود محسنی مجری پروژه تصریح کرد، یکی از در دسترس ‏ترین راه های تغذیه‏ تخم ماهی در ابتدای دوران جنینی تغذیه‏ خارجی از طریق غوطه‏ وری آن در محیط مغذی است. عدم استفاده از آنتی بیوتیک، کاهش عوامل بیماری زا، کاهش هزینه پرورش، کاهش آلودگی محیط زیست، افزایش ایمنی و رشد ماهیان پرورشی، افزایش سلامت مصرف کننده، افزایش بهره وری و سود از جمله مزایای بکارگیری این فناوری در عرصه تولید می باشد. نتایج این پژوهش نشان داد مکمل تقویت کننده با ویژگی‏ های خاص خود و وجود یکسری از ترکیبات موثره مفید و اختصاصی در آن، توانسته است نقش مهمی در سلامت و رشد لارو و بچه فیل ‏ماهی حداقل به میزان 35 درصد، ایفا کند. تولید این محصول می ‏تواند نقش موثری را در رفع مشکلات و وابستگی به سایر کشورها در حوزه تامین بچه ماهیان با کیفیت خاویاری در حوزه شیلات در نتیجه جلوگیری از بروز بیماری (کاهش استفاده از آنتی بیوتیک ها و داروهای شیمیایی) و کاهش سطح ناهنجاری‌های اسکلتی، کاهش آلودگی زیست محیطی ایفاء نماید. همچنین این محصول از پتانسیل بالایی جهت صادرات به کشورهای پرورش دهنده ماهیان خاویاری برخوردار می باشد که می‏ توان برای پاسخ به این موارد برنامه ر‏یزی کرد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code