به گزارش روابطعمومی پژوهشکده آبزیپروری آبهای جنوب کشور_ اهواز، به منظور تقویت همکاریهای علمی و اجرایی در حوزه شیلات و هماندیشی در خصوص تحقق برنامههای شعار سال "سرمایهگذاری در تولید"، نشست مشترکی بین پژوهشکده با مسئولان اداره کل شیلات خوزستان برگزار شد.
در این نشست که با حضور رئیس و محققان پژوهشکده و مدیرکل و کارشناسان اداره کل شیلات استان در محل دفتر مدیرکل شیلات برگزار شد، حسین هوشمند، رئیس پژوهشکده گفت: پژوهشکده در حمایت از برنامههای توسعهای شیلات آمادگی دارد با انتقال دانش فنی و تخصصی در کنار فعالان صنعت شیلات و سرمایهگذاران باشد، هوشمند افزود: باتوجهبه دستیابی محققان به فناوری تکثیر و پرورش ماهیان دریایی بومی مانند: ماهی صبیتی و همچنین مولدسازی باس دریایی آسیایی و وجود دانش ساخت قفسهای کوچکمقیاس میتوان به رونق آبزیپروری دریایی در استان امید داشت. در حوزه ماهیان گرمابی آب شیرین پژوهشکده به اصلاح نژاد ماهی کپور معمولی پرداخته و در حال حاضر مولدین شناسنامهداری در مجموعه وجود دارد که میتواند به مراکز تکثیر ماهیان گرمابی در جهت افزایش بهرهوری کمک کند.
وی با اشاره به دیگر موفقیتهای پژوهشکده خاطرنشان کرد: باتوجهبه وجود بیماریهای باکتریایی در ماهیان دریایی و گرمابی این پژوهشکده موفق به دستیابی به دانش تولید واکسن باکتریایی در گونه کپور و ماهیان دریایی شده است که در مراحل پایانی تجاریسازی است و با ورود به عرصه تولید ماهیان میتواند از تلفات عمده اینگونهها جلوگیری کند.
هوشمند همچنین یادآور شد: باتوجه به وجود منابع آبهای نامتعارف فراوان در استان و زمینهای بایر، این پژوهشکده مطالعات گستردهای را در حوزه امکانسنجی آبزیپروری در آبهای نامتعارف انجام داده که در صورت ورود سرمایهگذار و حمایتهای بخشهای اجرایی میتوان علاوه بر بهرهوری در مصرف آب به افزایش تولید نیز توجه کرد.
مرتضی سوری مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به ظرفیتهای قابلتوجه استان در حوزه شیلات، ارائه بستههای مشوق سرمایهگذاری و آسیبشناسی فرصتهای سرمایهگذاری در استان را پیشنهاد کرد و گفت: شناسایی دقیق فرصتها و چالشهای موجود، زمینه را برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم میکند.
وی حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی را یکی از راهکارهای مهم توسعه این بخش دانست و افزود: با بررسی موانع و ارائه راهکارهای عملیاتی میتوان مسیر سرمایهگذاری در حوزه شیلات را هموار کرد.