به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، روز چهارشنبه سوم بهمن 1403 هادی حق شناس استاندار استان گیلان، ناصر کرمی‌راد مدیرکل دفتر بازسازی ذخایر آبزیان سازمان شیلات ایران، کوروش خلیلی مدیر کل شیلات گیلان و هیات همراه  ضمن حضور در انستیتو از امکانات و ظرفیت های پژوهشی بازدید کردند.
علینقی سرپناه رئیس انستیتو، ضمن عرض خیر مقدم به استاندار و هیات همراه اشاره به اهمیت حفظ ذخایر ژنتیکی گونه های ارزشمند خاویاری و توسعه صنعت آبزی پروری تاس ماهیان داشت. وی تصریح کرد جهت بهبود و توسعه زیرساخت های انستیتو در راستای اجرای وظائف حاکمیتی و طرح های کاربردی با محوریت پشتیبانی از آبزی پروران ماهیان خاویاری نیاز به حمایت و پشتیبانی استاندار و مدیران رده بالا  دارد.
محمود محسنی معاون پژوهش و فناوری انستیتو از توانمندی ها و دستاوردهای حاصل از طرح ها و پروژه های تحقیقاتی از بدو تاسیس تا کنون، را تشریح کرد. وی به اهمیت ذخایر و آبزی پروری ماهیان خاویاری، ممنوعیت صید ماهیان بدلیل کاهش شدید این ماهیان در دریای خزر اشاره داشت.
کرمی راد به اهمیت بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری و برآورد ذخایر آنها در دریا با اجرای گشت های دریایی اشاره داشت.
حق شناس گفت: انستیتو پروژه های تحقیقاتی ارزشمندی در اجرای تحقق و حمایت آبزی پروری پایدار انجام داده است، و تاکید کرد: شناخت کافی از اقتصاد شیلات و آموزش و ترویج آن نقش اساسی در سلامت جامعه و توانمندسازی صادرات کشور خواهد داشت.
حق شناس تصریح کرد: صنعت شیلات، یکی از نقش‌آفرینان اصلی توسعه دریامحور در حوزه‌های مختلف شیلاتی و گردشگری است. وی با تأکید به عدم توجه به توسعه شیلات و دیگر زیرساخت‌های کشور در برهه های مختلف گفت: آنچنان که باید به این حوزه مهم توجه نشده و باید عقب ماندگی های آن به سرعت بیشتر جبران شود.
باید تلاش کرد تا سرانه مصرف غذاهای شیلاتی در سفره ملت افزایش یابد. مکان های زادآوری ماهیان همچون تالاب ها و رودخانه ها بایستی احیاء شوند، تا محصولات غیرنفتی و گردشگری کشور خصوصآ در استان گیلان نسبت به صادرات نفت افزایش یابد.
در این دیدار حق شناس و هیات همراه از بخش های تحقیقاتی انستیتو بازدید کردند و از نزدیک در جریان برخی از فعالیت های پژوهشی و اقدامات انجام شده قرار گرفتند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code