به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به نقل از سازمان شیلات ایران، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات در نشست تخصصی هماندیشی برای شتابدهی به دانشبنیانسازی کشاورزی با مشارکت کشاورزان خبره در زیربخش شیلات و آبزیپروری، در ۲۹ دیماه ۱۴۰۳، اظهار داشت: تمام فعالیتهای کشاورزی اعم از زراعت و دامپروری که در آب انجام شود، در زیربخش شیلات گنجانده میشود. در این راستا، تأمین امنیت غذایی، اشتغال، و به مفهوم واقعی رشد حوزه کشاورزی، در این زیربخش دارای پتانسیل قابلتوجهی است.
حسینی افزود: توسعه دریامحور و انجام فعالیتهای آبزیپروری در سواحل از مأموریتهایی است که در برنامه پیشرفت (هفتم توسعه) تعریف شده است و باید معیار انتخاب نمونههای ملی نیز باشد.
وی با اشاره به حضور ۵۹ شرکت دانشبنیان شیلاتی در نمایشگاه بیت رهبری، اظهار کرد: رویکردهای نمایشگاهها باید با اهداف روز تنظیم شود. در این راستا، سه محور اصلی رشد، پایداری، تابآوری، و خوداتکایی در شیلات باید مدنظر قرار گیرد.
حسینی اعلام کرد که هر ساله باید شاخصهای شناور بر اساس اهداف تغییر کنند و افزود: دریا بهعنوان پایه زیستی میتواند منبع تولید ثروت و غذا باشد و در این راستا، نقشآفرینی حوزه شیلات بسیار ارزشمند است.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی با سرمایهگذاری ۳۰ همتی در سال جاری توانست بسیاری از اهداف این سازمان را عملیاتی کند، از بخش ترویج و آموزش کشاورزی درخواست کرد اقدامات انجامشده در حوزه دانشبنیان را برای عبور از مرزهای دانش به بهرهبرداران ترویج کند.
رئیس سازمان شیلات ایران ادامه داد: الگوهای موفقی چون بهرهبرداران و برگزیدگان ملی باید بهعنوان چراغ راه به عرصه تولید معرفی شوند و زکات علم برگزیدگان با انتقال دانش و آموزش به سایر بهرهبرداران ادا شود.
حسینی افزود: سازمان شیلات ایران آمادگی دارد که در بخشهای تخصصی، فضاهایی را برای برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی و بازدید سایر بهرهبرداران از مزارع نمونههای ملی فراهم کند.
وی از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درخواست کرد از پیشکسوتان این حوزه و نمونههای کشوری استفاده کرده و ساخت مستندهای آموزشی را در دستور کار قرار دهد.
نقش موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در انتخاب برگزیدگان شیلاتی
گفتنی است، در مراسمی که امروز با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران، معاونان و مدیران ستادی و استانی، رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، دبیر برگزاری سی و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی بخش کشاورزی، و تنی چند از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، از ۹ برگزیده ملی در حوزه شیلات و آبزیپروری تقدیر شد و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور نیز در فرایند انتخاب این برگزیدگان نقش بسزایی ایفا کرده است.