سه شنبه دوم بهمن 1403 

چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران

چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران در تاریخ ۲ دی ماه ۱۴۰۳ در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با هدف بررسی جنبه‌های زیستی و اقتصادی جلبک‌ها، از جمله نقش آنها در محیط زیست، کاربردهای بیوتکنولوژی و محصولات زیستی منتج از آنها در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و دامپروری برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 34 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران در تاریخ ۲ دی ماه ۱۴۰۳ در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
این کنفرانس علمی به بررسی جنبه‌های زیستی و اقتصادی جلبک‌ها، از جمله نقش آنها در محیط زیست، کاربردهای بیوتکنولوژی و محصولات زیستی منتج از آنها در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و دامپروری پرداخت.
همچنین شیوه‌های نوین زیست‌فناوری در اصلاح و گزینش سویه‌ها، کشت و پرورش جلبک‌ها، فرآوری و کاربردهای تجاری جلبک‌ها در آبزی‌پروری، صنعت غذا، دارو و محصولات آرایشی و بهداشتی مورد بحث قرار گرفت.
در این کنفرانس توانمندی‌ها و دستاوردهای پژوهشگران در حوزه جلبک مطرح شد.
محمود بهمنی، رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، در این مراسم اظهار داشت: آنچه که مسلم است، در برنامه‌های توسعه کشور، به ویژه در برنامه هفتم پیشرفت، سند امنیت غذایی و توسعه دریا محور و اسناد بالادستی، توجه ویژه‌ای به امنیت غذایی شده است، همچنین جلبک‌ها و فرآورده‌های حاصل از آن و همچنین گیاهان آبزی، از موضوعات بسیار مهمی هستند که در امنیت غذایی، اشتغال‌زایی و صنعت شیلات و جلبک می‌توانند به کشور کمک کنند.
وی افزود: از سال‌های دور در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و پژوهشکده‌ها در شمال و جنوب کشور، مطالعات بسیار خوبی در زمینه جلبک با کمک اساتید دانشگاه صورت گرفته و به چاپ رسیده است اما اولین اقدامات در کشور  از سال ۱۳۹۰ شروع شد که نخستین همایش جلبک‌شناسی کشور در دانشگاه شهید بهشتی به همت ریاحی برگزار شد.
بهمنی ادامه داد: در سال ۱۳۹۴ کارگروه تخصصی جلبک و گیاهان آبزی با همت سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تشکیل و دبیرخانه آن در موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور مستقر شد که موسسات مختلفی در این حوزه دخیل بودند.
وی افزود: در سال ۱۳۹۶، همایش ملی جلبک و گیاهان آبزی با محوریت "فرصت‌ها و چالش‌ها" در همین سالن برگزار شد؛ در آن زمان، اگرچه کارگروه به‌طور فعال عمل نمی‌کرد، اما در قالب این همایش موفق شدیم یک سند علمی مشترک و شش برنامه راهبردی در زمینه جلبک و گیاهان آبی تدوین کنیم.
بهمنی تصریح کرد:  با برگزاری این کنفرانس، امید داریم که با هم‌افزایی  علمی و اجرایی مرتبط، شاهد پیشرفت و توسعه چشمگیر این صنعت باشیم.
وی همچنین به برگزاری دومین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران در سال ۱۳۹۷ به همت انجمن جلبک‌شناسی ایران و دانشگاه تربیت مدرس و سومین کنفرانس در سال ۱۴۰۰ به همت انجمن جلبک‌شناسی ایران و دانشگاه تهران اشاره کرد و افزود: این همایش با رویکردی جدید علاوه بر ارائه بحث‌های علمی و آخرین دستاوردها و کاربردهای جلبک، به رفع چالش‌های موجود در صنعت جلبک با کمک دستگاه‌های متولی مانند سازمان شیلات ایران، سازمان دامپزشکی، سازمان غذا و دارو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان نظام مهندسی، دانشگاه‌ها،  و بخش‌های خصوصی خواهد پرداخت.
سید حسین حسینی، معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران،در سخنان خود بر اهمیت تبدیل پژوهش‌های مربوط به جلبک به مدل اقتصادی تأکید کرد و گفت: پژوهش‌ها باید به مدلی اقتصادی تبدیل شوند تا پایدار بمانند. همچنین گفتمان جدیدی برای نقش‌آفرینی جلبک‌ها و گیاهان آبزی باید تعریف شود و ایجاد بانک اطلاعاتی برای یکپارچه‌سازی تحقیقات انجام‌شده در زمینه جلبک‌شناسی و موضوعات مرتبط، پیشنهاد می‌‌شود.
وی ادامه داد: در دولت وفاق و همدلی، با همکاری همه‌جانبه بین دستگاه‌ها، تحقیقات انجام‌شده باید به سمت تجاری‌سازی و تولید انبوه پیش بروند. همچنین تحقیقات حوزه جلبک باید راهی به سوی بازارهای جهانی پیدا کنند.
حسینی گفت: رشد تجاری جلبک‌ها در دنیا ۵.۶ درصد است و با تغییر نگرش به سمت محافل عمومی و بازارهای جهانی، باید حرکت به سمت تولید بیشتر تسریع شود.
محمدامین حجازی، دبیر علمی چهارمین کنفرانس ملی جلبک‌شناسی ایران،نیز در افتتاحیه این رویداد با تأکید بر نقش حیاتی جلبک‌ها در حل بحران‌های زیست‌محیطی و تأمین منابع غذایی، گفت: جلبک‌ها می‌توانند پاسخگوی چالش‌هایی چون تغییرات اقلیمی، آلودگی و کمبود منابع آبی باشند. گفتنی است این کنفرانس با همکاری انجمن جلبک شناسی و سازمان شیلات ایران  برگزار شده و ۷۷ مقاله پذیرفته شده است. همچنین سخنرانی‌های کلیدی از سوی اساتید برجسته در این حوزه طی این دو روز ارائه خواهد شد و  در پایان کنفرانس نیز از مقالات برتر تقدیر و انتشار ویژه‌ای برای مقالات منتخب در مجله علمی شیلات ایران انجام خواهد شد. 
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code