به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، از فتیر غنی شده با گوشت سفید ماهی پخته رونمایی شد.
در راستای ترویج پروژه تحقیقاتی فتیر ماهی که به سفارش مدیریت امور شیلات و آبزیان استان مرکزی توسط محققین مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان تدوین و اجرا شده بود، برنامه ترویجی روز مزرعه با عنوان تهیه فتیر ماهی با استفاده از گوشت ماهیان کپور نقرهای و قزلآلای رنگین کمان، روز دوشنبه ۱۷ دی ماه ۱۴۰۳ در محل سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، با حضور مدیران،کارشناسان شیلاتی، بهره برداران و فتیرپزان شهرستان اراک برگزار شد.
در این برنامه، معصومه رهنما کارشناس مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، به نمایندگی ازمهدی آلبوفتیله ( مجری پروژه )، با تشریح مراحل اجرای پروژه، دستیابی به دانش فنی تولید فتیر ماهی را از دستاوردهای این پروژه معرفی کرد. وی افزایش ارزش تغذیهای فتیرهای تولیدی، عدم نیاز به سرمایه گذاری اضافه جهت راهاندازی خط تولید این محصول، تنوع بخشی به محصولات فرآوری شده آبزیان و افزایش سرانه مصرف آنها را از مزایای تولید فتیر ماهی در استان مرکزی بیان کرد.
در ادامه، فرشته خدابنده، کارشناس مرکز از اهداف انجام پروژه و دلیل انتخاب نان فتیر برای غنیسازی با ماهی مطالبی را بیان کرد و فرحناز لکزایی، سرپرست ترویج موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور با اشاره به سرانه مصرف ماهی در کشور و لزوم افزایش آن، گفت: افزودن گوشت ماهی به فتیر باعث تغییر در طعم و مزه فتیر نشده است.
حسن اکبری، مدیریت شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز با اشاره به اینکه فتیر غنی شده با ماهی برای توسعه افزایش مصرف ماهی صورت گرفته، گفت: فتیرماهی با افزودن ادویههای بومی به گونهای تهیه شده که طعم و مزه فتیر اراک حفظ شده است.
مدیر شیلات استان مرکزی با اشاره به حمایت صنف فتیر پزی اراک و با توجه به مصرف بالای فتیر در استان گفت: افزودن ماهی به فتیر، این شیرینی را تبدیل به غذای کامل کرده و امید است با استقبال فتیرپزان فرهنگ مصرف ماهی در استان گسترش یابد.
گفتنی است، فرحناز لکزایی، ناهید پورعباس تحویلداری، فرشته خدابنده و معصومه رهنما از موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در این رونمایی حضور داشتند.