شنبه پانزدهم دی 1403 

بازدید از مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج

استاندار استان کهگیلویه و بویراحمد، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و رئیس پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی سازمان انرژی اتمی از مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج بازدید کردند.
اخبار مهم سایت | بازدید: 53 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج، یدالله رحمانی استاندار استان کهگیلویه و بویراحمد، معتمدی‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و ابراهیم مقیسه رئیس پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی سازمان انرژی اتمی به همراه روسای گروه‌های زیربخشی کشاورزی از اصلاح نباتات، شیلات، گیاهان دارویی از مرکز بازدید کردند.
در ابتدای نشست، سید علی معتمدی‌پور با استقبال از سفر تیم کشاورزی هسته‌ای به یاسوج به عنوان پنجمین استان کشور، ظرفیت‌های مهم کشاورزی این دیار را برشمرد و گفت: تیمی را مأمور کرده تا نیازمندی‌های کشاورزی استان در همه بخش‌ها و زیربخش‌ها احصا شود و در اختیار پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای قرار گیرد تا به کمک دانش هسته‌ای، مسیر توسعه این بخش را میان‌بر بزنیم و از تکنولوژی‌های روز دنیا بهره ببریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد مهمترین خواسته خود از مسئولان انرژی اتمی را استقرار مرکز هسته‌ای کشاورزی در استان و احداث سامانه پرتوتابی با هدف بهره‌گیری از دانش هسته‌ای برشمرد.
معتمدی‌پور از لحاظ شدن ردیف اعتباری برای استقرار شعبه‌‌ای از پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی خبر داد.
در ادامه ابراهیم مقیسه، رئیس پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی سازمان انرژی اتمی کشور گفت: تاکنون در چهار استان کشور چنین هماهنگی‌هایی انجام شده و استان کهگیلویه و بویراحمد، پنجمین استانی است که بنا داریم تا در بخش‌هایی چون اصلاح ژنتیک، تک‌جنسی کردن ماهی، درختان بدون بیماری، تولید کودهای زیستی، افزایش عملکرد و کاهش آفات به کمک فناوری پرتوتابی اقدامات موثری انجام دهیم که آثار آن را مردم در سفره خود لمس کنند.
مقیسه تصریح کرد: صلح‌آمیزترین بخش دانش هسته‌ای، دقیقا در بخش کشاورزی است و از آنجا که همه تلاش دشمن برای وابسته کردن کشور به غذاست، لذا ماموریت همه ما این است که به هر طریقی کمک کنیم تا امنیت غذایی خود را حفظ و تقویت کنیم.
یدالله رحمانی با قدردانی از نوع نگاه به ‌کشاورزی استان از مدیر ارشد کشاورزی استان خواست تا تدبیری بیندیشند که سفر گروه هسته‌ای کشاورزی کشور، نهایت بهره را به نفع کشاورزی استان و مردم ببریم؛ او حمایت تمام قد خود را از برنامه‌های مهم بخش کشاورزی و همچنین استقرار شعبه‌ای از پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی در استان اعلام کرد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با قدردانی از دغدغه‌های رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و پیگیری‌های سازمان جهاد کشاورزی برای این سفر مهم، اظهار کرد: در استان ما ظرفیت‌های بزرگی همانند ۱۰ درصد آب کشور، هشت درصد جنگل‌های کشور، ۴۷۵ گونه گیاهان دارویی، رتبه سوم تولید ماهی و در مجموع تولید یک میلیون تن انواع محصولات کشاورزی وجود دارد ولی با این وجود بهره‌وری این بخش باید افزایش پیدا کند و دانش هسته‌ای یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش بهره‌وری در کشاورزی استان است.
در ادامه روند این بازدید صلاحی اردکانی رئیس مرکز ضمن بیان اقدامات انجام شده در سال‌های اخیر و برنامه‌های آتی در جهت توسعه این مرکز تحقیقاتی و اجرای طرح ملی اصلاح نژاد ماهی قزل آلا، ابراز امیدواری کرد که با همکاری مسئولین اجرایی و نهاد های مختلف، و استفاده از دانش و تکنولوژی های روز دنیا برنامه‌های مدنظر این مرکز از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل شود.
در پایان این نشست، مقامات پژوهشکده هسته‌ای کشاورزی سازمان انرژی اتمی از قسمت های مختلف مرکز بازدید میدانی به عمل آوردند.
ماحصل این بازدید، عقد تفاهم‌نامه‌ای در زمینه مولدسازی و تولید بچه ماهی به کمک فناوری هسته‌ای به ویژه پرتوتابی در این استان بود.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code