شنبه پانزدهم دی 1403 

برگزاری کارگاه آموزشی در استان خوزستان

کارگاه آموزشی با عنوان تکثیر و پرورش ماهیان بومی تک‌گونه‌ای (شیربت و بنی) در تاریخ ۱۰ دی‌ ماه در استان خوزستان برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 39 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط‌ عمومی پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور_ اهواز، کارگاه آموزشی مهارتی پرورش تک‌گونه‌ای ماهیان شیربت و بنی در تاریخ ۱۰ دی‌ ماه توسط محمد یونس زاده فشالمی، عضو هیئت‌علمی پژوهشکده برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی که جمعی از کارشناسان شیلات استان خوزستان حضور داشتند موضوعات مختلف تکثیر و پرورش ماهیان بومی و لزوم تنوع گونه‌ای در آبزی‌پروری ماهیان گرمابی مورد بررسی قرار گرفت.
تنوع گونه‌ای در آبزی‌پروری با اهداف مختلف در چرخه تولید بر مبنای معرفی گونه‌های بومی و غیربومی از جایگاه بالایی برخوردار است، همچنین بر اساس آمار فائو تولید ماهیان گرمابی در دنیا در رتبه‌های اول قرارگرفتن است. یکی از راهکارهای آبزی‌پروری پایدار بالابردن تنوع گونه‌ای در سیستم آبزی‌پروری است باتوجه‌به چالش‌های پیشرو در صنعت ماهیان گرمابی، تنوع گونه‌ای می‌تواند راهکاری برای افزایش تولید، اشتغال‌زایی، ارزآوری و مهم‌تر از همه تاب‌آوری سیستم در برابر چالش‌هایی مثل: بیماری‌های نوظهور باشد. در گروه ماهیان گرمابی، تولید صرفاً در گونه‌های کپور ماهیان چینی و کپور معمولی متمرکز است، درحالی‌که ماهیان بومی مثل بنی، گطان، شیربت سهمی در تولید تجاری ندارند.
در استان خوزستان، ماهیان بومی مثل: بنی و شیربت از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. در این کارگاه به اقدامات انجام شده در بخش‌های تحقیقاتی و بخش‌های اجرا در مورد تکثیر و پرورش این‌گونه‌ها اشاره شد.
پرورش ماهیان بنی و شیربت با تراکم‌های مختلف در سیستم چندگونه‌ای همچنین پایلوت‌هایی از موفقیت بنی به‌صورت غالب با تراکم بالا در استخرهای ماهیان گرمابی مورد بررسی قرار گرفت. یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش رو معرفی این گونه به‌عنوان یک‌گونه تأثیرگذار در شرایط پرورش است عدم آگاهی از رفتار تغذیه‌ای و نبود جیره مناسب متناسب با شرایط پرورش در مزرعه باعث شده که پس از سال‌ها از تولید، این گونه نتوان جایگاهی برای آن در سبد تولیدات آبزی‌پروری مشخص کرد. به‌هرحال تنوع گونه‌ای باعث فعال‌شدن زنجیره غذایی، افزایش تولید، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری، اشتغال‌زایی، تنوع محصولات و در انتها پایداری در سیستم را خواهد شد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code