به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ظهر امروز، 10 دیماه 1403 به مناسبت هفته پژوهش، جلسهای به صورت حضوری و وبیناری در سالن جلسات موسسه با هدف بررسی دستاوردها و برنامههای آتی حوزه پژوهش در علوم شیلاتی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، محمود بهمنی، رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، با تبریک هفته پژوهش به پژوهشگران کشور، به ویژه همکاران ستاد موسسه، پژوهشکدهها و مراکز، گفت: هفته پژوهش فرصت مغتنمی برای قدردانی از زحمات همه پژوهشگرانی است که در مسیر پیشرفت علمی و تحقیقاتی کشور تلاش میکنند. بهمنی تصریح کرد: نقش بیبدیل اعضای موسسه در پیشبرد اهداف تحقیقاتی علوم شیلاتی، همواره اثرگذار و کلیدی بوده است.
وی با اشاره به ضرورت تقویت رویکردهای پژوهشی افزود: امیدوارم در سال آینده با ایجاد شرایط مناسبتر، شاهد همافزایی بیشتر در حوزه تحقیق و پژوهش باشیم.
رئیس موسسه ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه موسسه دارای 13 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی است، انتظار داریم هر سال حداقل یک دستاورد قابل توجه از هر مرکز ارائه شود اگرچه دستاوردهای اخیر، از جمله چهار پروژه مهم، گامی مؤثر در پیشرفت حوزه شیلات بوده، اما باید با نگاه عمیقتری به پژوهش، شاهد دستاوردهای بیشتر در این حوزه باشیم.
نقش پژوهش در تأمین امنیت غذایی و افزایش تولیدات شیلاتی
رئیس موسسه با تاکید بر اهمیت پژوهش در تأمین امنیت غذایی گفت: سازمان شیلات یکی از ارکان مهم تأمین امنیت غذایی و تولید غذای سالم در کشور است؛ طبق برنامه هفتم توسعه، میزان تولیدات شیلاتی از 1.418 میلیون تن در سال 1402 به 1.800 میلیون تن و در سند چشمانداز 1411 به 2.600 میلیون تن پیشبینی شده است.
وی با اشاره به اینکه تحقق این اهداف بدون ارتقای دانش فنی، نفوذ فناوری و شاخصهای پژوهشی ممکن نخواهد بود، گفت: پژوهشهای ما باید به گونهای طراحی شوند که ضمن تطابق با سند امنیت غذایی کشور، امکان تحقق اهداف پیشبینیشده را فراهم آورند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت ترسیم نقشه راهی جامع افزود: لازم است پروژهها و ایدههای پژوهشی ما متناسب با نیازهای سند امنیت غذایی و اهداف برنامه هفتم توسعه تدوین شوند؛. میزان تحقق پیشبینیهای این سند نیازمند توجه جدی مدیران و پژوهشگران است و تنها با تعامل و همکاری نزدیک میان آنها میتوان به این اهداف دست یافت.
در ادامه این جلسه، محمود حافظه، معاون پژوهش و فناوری موسسه، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد پژوهشکدهها و مراکز، اظهار داشت: طبق تأکید ریاست موسسه، مکاتباتی با تمامی پژوهشکدهها و مراکز صورت گرفت و حوزههای تحقیقاتی اولویتدار در پنج محور اصلی شناسایی شد؛ براساس ارزیابیهای انجامشده، لیستی از پژوهشکدهها و مراکز با بالاترین امتیاز در حوزه پژوهشی تهیه شده است.
گفتنی است، این جلسه با حضور جمعی از مدیران، پژوهشگران و همکاران موسسه برگزار شد و در فضایی صمیمانه، بر اهمیت توسعه پژوهشهای هدفمند و تقویت زیرساختهای علمی در راستای تحقق اهداف ملی تاکید شد.