به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، دو عنوان سخنرانی علمی به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش به صورت وبیناری برگزار شد.
سخنرانی نخست با عنوان " تولید پلاستیک زیست تخریب پذیر از جلبک" توسط مینا احمدی محقق این مرکز ارائه شد.
وی گفت: به دلیل رشد سریع جمعیت، تولید پلاستیک افزایش یافته است. پلاستیک های بر پایه کربن از نفت، گاز طبیعی، زغال سنگ تولید می شوند.
این پلیمرهای فسیلی به طور طبیعی تخریب نمی‌شوند و اثرات منفی بر محیط زیست دارند. پلاستیک‌ زیستی به پلاستیک‌هایی گفته می‌شود که از زیست توده یا منابع تجدید پذیر پلیمرهای طبیعی با منشا گیاهی، حیوانی یا میکروبی و جلبک ها تولید و عملکردی مشابه پلاستیک‌های معمولی دارند و در طبیعت به راحتی تجزیه می‌شوند. تولید بیوپلاستیک از ریز جلبک ها فرصت جدیدی برای جایگزینی با پلاستیک های بر پایه فسیل و کاهش آلودگی پلاستیکی است. ریز جلبک ها به عنوان یک منبع پایدار برای تولید پلیمرهای زیستی از طریق کشت یا برداشت طبیعی عمل می‌کنند. پلاستیک های مشتق شده از ریز جلبک ها مقرون به صرفه، قابل بازیافت، زیست سازگار بوده و محصول جانبی سمی تولید نمی کنند. در ادامه به توضیح انواع، کاربرد و مزایا و معایب پلاستیک های زیستی، تولید پلاستیک‌های زیستی از زیست توده جلبک، مهمترین بیوپلیمرهای تولید شده از زیست‌ توده جلبکی در تولید پلاستیک‌های زیستی، سه روش تولید و جداسازی بیوپلیمر از زیست‌ توده جلبکی، مهندسی ژنتیک برای بهبود و افزایش تولید متابولیت های جلبکی و سیانوباکتری های مورد استفاده در تولید بیوپلاستی پرداخت.
سخنرانی دوم توسط فاطمه نوغانی محقق مرکز با عنوان " کاربرد بسته بندی های هوشمند دارای نشانگر تازگی در فرآورده های دریایی" ارائه شد.
وی ضمن اشاره به انواع فساد در ماهی، شاخص های موثر بر فساد، فناوری بسته بندی هوشمند، انواع نشانگرها، در مورد پژوهش انجام شده با هدف استفاده از عصاره گیاه پنیرک (Malva sylvestris) به عنوان شناساگر در فیلم تولید شده از ماتریکس پایه نشاسته ذرت، صمغ کتیرا با استفاده از روش قالب ‌ریزی جهت نظارت بر تازگی فیله ماهی تیلاپیا طی نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس توضیح داد.
در ادامه  طی مطالعه انجام شده، مشاهده شد رنگ فیلم‌های نشاسته ذرت، صمغ کتیرا حاوی 0/5 و 1/0 درصد آنتوسیانین گیاه پنیرک همزمان با کاهش کیفیت و تازگی فیله ماهی تیلاپیا نیل، پس از 12 روز نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس، به ترتیب از صورتی به سبز و خاکستری تغییر یافت. نتایج نشان داد که فیلم نشاسته ذرت، صمغ کتیرا حساس به pH حاوی 0/5 و 1/0 درصد آنتوسیانین گیاه پنیرک می‌تواند به عنوان یک شاخص رنگ‌ سنجی در بسته بندی هوشمند فیله تیلاپیا نیل استفاده شود.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code