به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان_ بندرعباس، سخنرانی های علمی به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری با موضوعات "تاثیر مکمل های خوراک آبزیان بر مدیریت بیماری نکروز حاد هپاتوبانکراس میگو" توسط محسن گذری، عضو هیئت علمی بخش بهداشت و بیماری های آبزیان پژوهشکده، "پتانسیل های استفاده از آبزیان در تولید تنقلات و چاشنی های غذایی" توسط مهدی آل بوفتیله، عضو هیئت علمی بخش ژنتیک وزیست فناوری پژوهشکده و "محصولات تجاری شده جلبک ها" توسط سمیرا جدی کارشناس بخش ژنتیک و زیست فناوری پژوهشکده "نقش زیستگاه های مصنوعی در اقتصاد جوامع محلی" توسط سیامک بهزادی، عضو هیئت علمی پژوهشکده، "سنتز بیوچار از لجن فاضلاب تصفیه خانه بندرعباس و تعیین کارایی آن در حذف نیترات و فسفات از پساب مزارع میگو" توسط هادی کوهکن به صورت مجازی در این پژوهشکده برگزار شد.
محسن گذری در مورد چالش های عمده صنعت آبزی پروری، تاثیر شیوع بیماری بر روند تولید میگوی پرورشی و مزایای مکمل خوراک آبزیان و فرایند تولید آن و نیز در مورد عملکرد فرآورده کنسرسیوم پروبیوتیک در پرورش میگو توضیحاتی ارائه کرد.
سپس مهدی آل بوفتیله در سخنرانی دوم در مورد ارزش تغذیه ای آبزیان مختلف (از قبیل ماهیان، میگو و جلبک ها) و مزایای استفاده از آنها در رژیم غذایی، توضیحاتی ارائه داد.
در ادامه محصولات تولید و تجاری شده بر پایه آبزیان در کشور، معرفی شدند. پتانسیل های استفاده از آبزیان در تولید تنقلات و چاشنی های غذایی و همچنین غنی سازی سایر تنقلات با استفاده از آبزیان را در قالب محصولات مختلف تولید شده، نحوه مصرف و ارزش تغذیه ای آنها به تفصیل شرح داده شد.
همچنین سمیرا جدی در سخنرانی سوم به معرفی محصولات تجاری شده جلبک ها در بازارهای داخلی و خارجی و همچنین کاربرد آنها در صنایع مختلف غذایی، دارویی، آرایشی_ بهداشتی، کشاورزی وغیره پرداخت.
وی در رابطه با فعالیت های تحقیقاتی و اجرایی انجام شده در کشور مرتبط با استخراج ترکیبات زیست فعال از گونه های ماکرو و میکروجلبک های شناسایی شده در منابع آبی کشور و همچنین محصولات مختلف غذایی، آرایشی_ بهداشتی، کودهای کشاورزی تولید شده از جلبک ها و ترکیبات آنها به تفصیل توضیحاتی ارائه داد.
سیامک بهزادی گفت: فرآیند عوامل مخرب و تاثیر گذاری بر زیست بوم خلیج فارس و دریای عمان، باعث شده که توان اکولوژیکی آنها کاهش یافته، و راندمان آنها در ایفا کردن نقش زیستگاه برای ماهیان مهاجر ساحلی و نقش نوزادگاهی برای بسیاری از آبزیان چه از منظر کمی و چه واسطه کیفی کاهش یابد و نیز در مورد مراحل زندگی بسیاری گونه ها در آبهای ساحلی که نیازمند گذارندن زندگی در مکان های به منظور تغذیه، تخم ریزی می باشند که بدین منظور از زیستگاه های مصنوعی (Artificial reefs)، به عنوان یکی از راه کارهای بازسازی ذخایر استفاده می شود.
در ادامه سخنرانی خود با تعریف مختصری از زیستگاه های مصنوعی، تاریخچه و همچنین نقش مکان یابی در استقرار سازه ها، به تشریح نقش زیستگاه های مصنوعی در اقتصاد جوامع محلی به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشاره کرد.
هادی کوهکن در مورد افزایش روز افزون جمعیت، تولید لجن فاضلاب، استفاده مجدد از لجن تصفیه شده و معایب لجن توضیحاتی ارائه کرد و نیز در مورد روش های حذف لجن و تحقیقات انجام شده بر روی آنها به تفصیل شرح داد.