شنبه بیست و چهارم آذر 1403 

جلسه تخصصی نجات خلیج گرگان

جلسه تخصصی ارزيابی پروژه علاج بخشی و نجات خليج گرگان و بررسی دستاوردهای آن در سازمان مديريت و برنامه ريزی استان برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 78 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی به نقل از پايگاه اطلاع رسانی سازمان مديريت و برنامه ريزی استان گلستان، جلسه تخصصی ارزيابی پروژه علاج بخشی و نجات خليج گرگان و بررسی دستاوردهای آن با حضور مرکز مزبور، سازمان حفاظت محيط زيست، شيلات شركت آب منطقه ای، بنادر و دريانوردی، جمعی از اعضای هيئت علمی دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبيعی گرگان و گنبد و جمعی از مديريت و معاونت های سازمان، در محل دفتر رئیس سازمان مديريت و برنامه ريزی استان برگزار شد.
عليرضا نورانی رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزی استان گلستان گفت: كاهش تراز سطح آب دريای خزر در سال های اخير مهمترين عامل تهديد خليج گرگان بوده كه بسياری از چالش های ديگر را تحت الشعاع خود قرار داده است.
وی افزود: اگر بخواهيم از ظرفيت دريا در طول ۵ ساله برنامه هفتم پيشرفت در جهت توسعه اقتصاد دريامحور استفاده كنيم، بي شك بايستی استان تمامی تلاش خود را در جهت حفظ خليج گرگان به كار بگيرد، از اين حيث كه، پسروی آب دريا و خشك شدن خليج گرگان می تواند به صورت چشمگيری تبعات اقتصادی منفی به سمت شهرستان های ساحلی وارد كند.
نورانی تصريح كرد: اگر يك فكر اساسی و مديريت و برنامه ريزی درست در خصوص پسروی آب دريا و به تبع آن خشك شدن خليج گرگان نداشته باشيم، در آينده ای نه چندان دور، افزايش دما و شوری بالا در منطقه اتفاق می افتد و اين اكوسيستم به يك شوره زار تبديل می شود.
همچنین تأكيد كرد: برای حفاظت و احياء خليج گرگان به نظر می رسد برنامه ريزی و پيگيری طرح های توسعه ای و برنامه های راهبردی ساحلی خزر بر اساس طرح آمايش سرزمين، استقرار لايروب، كاهش رسوب زايی اراضی بالادست رودخانه ها، كنترل فرسايش خاك، بررسی الگوهای معيشتی و همكاری مردم محلی در روند مديريت موثر باشد.
در این جلسه فاضل، رئیس مرکز در خصوص وضعیت آینده دریای خزر در ارتباط با الگوهای تغییر اقلیم و تغییرات حجم ورودی ولگا در سال های اخیر، آینده خلیج گرگان و خروجی مطالعات انجام شده توضیحاتی ارایه داد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code