سه شنبه بیستم آذر 1403 

برگزاری كارگاه آموزشی تحت عنوان " تكثیر مصنوعی ماهیان خاویاری" در دانشگاه گیلان

در بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار استان گیلان، کارگاه آموزشی تحت عنوان " تکثیر مصنوعی ماهیان خاویاری" در بعدازظهر روز دوشنبه، 19 آذرماه ۱۴۰۳ با حضور کارشناسان، محققین و دانشجویان حوزه های کشاورزی، منابع طبیعی و شیلات در دانشگاه گیلان برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 96 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، در بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار استان گیلان، کارگاه آموزشی تحت عنوان " تکثیر مصنوعی ماهیان خاویاری" در بعدازظهر روز دوشنبه، 19 آذرماه ۱۴۰۳ با حضور کارشناسان، محققین و دانشجویان حوزه های کشاورزی، منابع طبیعی و شیلات در دانشگاه گیلان برگزار شد.
علی حلاجیان مدرس و پژوهشگر انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری این کارگاه، سخنرانی خود را با هدف روش های تشخیص و آماده سازی مولدین نر و ماده جهت تکثیر، روش های هورمون تراپی، روش استحصال تخمک و اسپرم در ماهیان خاویاری پرداخت.
حلاجیان بیان کرد، به علت طولانی بودن سن بلوغ جنسی در ماهیان خاویاری برای رسیدن به اولین باروری خود بر حسب گونه، مثل فیلماهی که در شرایط طبیعی 18 سال زمان می برد تا به اولین بلوغ جنسی نهایی خود برسد. متاسفانه در عملیات تکثیر این مولدین برای استحصال تخمک به روش سنتی، شکم ماهی را شکافته و مولد با یک بار تخمک دهی از چرخه حیات حذف می شد. خوشبختانه با پیش رفت علم، محققین با استفاده از روش میکروسزارین (ریزبرش) بر روی کانال تخمکبر توانستند از مولدین ماهیان خاویاری تخمک های مولد را استحصال کنند، با این روش علاوه بر اینکه از حذف این مولدین از چرخه حیات جلوگیری شد، در سال های بعد نیر توانستند از این مولدین مجددا تخمک گیری کنند.
وی اشاره به روش های انتخاب پیش مولدین پرورشی جهت تکثیر، روش های ممکن در تشخیص جنسیت با هدف انتخاب پیش مولد، تعیین موقعیت هسته تخمک، زمان تزریق هورمون، روش های استحصال مواد تناسلی مولدین و لقاح تا انتقال تخم به انکوباتور داشت.
تمامی مراحل اشاره شده، از زمان صیدمولدین تا انتقال تخم به انکوباتور بصورت فیلم برای حاضرین در کارگاه به نمایش گذاشته شد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code