به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور- گیلان، سخنرانی علمی با عنوان "بررسی تاثیر پروبیوتیک های بومی در ماهی قزل آلای رنگین کمان " توسط منیره فئید از محققین این پژوهشکده با حضور جمعی از پژوهشگران، اساتید و کارشناسان در سالن کنفرانس پژوهشکده برگزار شد.
سخنران در این ارائه به مطالعه و بررسی اثرات پروبیوتیک های بومی، بر روی شاخص های خونی، ایمنی، آنزیم های کبدی و باکتری های فلور دستگاه گوارش ماهی قزل آلای رنگین کمان در مدت 60 روز، غذادهی با پروبیوتیک ها پرداخت در تحقیق حاضر، بچه قزل آلای رنگین کمان به صورت تصادفي به هر وان فايبرگلاس (18 وان) با حجم كلي 70 ليتربه عنوان سه تكرار معرفي شدند. عوامل فيزيكی وشيميايي در تيمارهاي مختلف در طول دوره آزمون در شرايط مناسب اختلاف معني داری نداشتند این پژوهش با 4 تيمار آزمايشي و 2 گروه شاهد (تیمار بدون پروبیوتیک و تیمار پروبیوتیک تجاری بیو آکوا) به مدت 2 ماه و نیم انجام شد.
نتايج اين تحقیق نشان داد كه جيره غذايي حاوي باكتري هاي پروبيوتيك اختصاصی در تیمار A تاثیر بهتری، روي شاخص هاي رشد، ضريب رشد و وزن نهايي بچه ماهیان قزل آلا پس از 60 روز گذاشت و شاخص های آنزيم هاي كبدي، ايمني، بيوشيميايي و خونی در بچه ماهیان قزل آلا پرورشي نسبت به تيمارهای شاهد و تيمارهاي دیگر پروبیوتیکی، عملکرد بهتری داشت.
تعداد كلني باكتري هاي پروبيوتيك در تيمار A در جيره غذايي، نتیجه مطلوبی داشت.
استفاده از این پروبیوتیک ها، سبب حفظ و ارتقای کمی و کیفی بچه ماهیان در جهت بهره برداری و افزایش راندمان تولید بچه ماهیان قزل آلا در استخرهای سردآبی می گردد.