به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مراسم ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی روز یکشنبه 27 آبان ماه سال جاری از ساعت 9 الی 11 در سالن شهید شاهحسینی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
در این رویداد از آثار برجسته در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی تقدیر به عمل آمد، همچنین، کتاب "آلایندههای شیمیایی در اکوسیستم خلیج فارس و دریای عمان (توزیع، منشأ، اثرات)"، اثر مولفان: محمد صدیق مرتضوی، رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، ثنا شریفیان، عضو هیات علمی پژوهشکده و سیده لیلی محبی نوذر، معاون پژوهش و فناوری پژوهشکده مذکور بهعنوان کتاب شایسته تقدیر از سوی هیأت داوران انتخاب شد.
غلامرضا گلمحمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، در مراسم ششمین دوره هفته ملی کتاب کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی، گفت: کتاب یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین آثار در طول تاریخ بشریت بوده است؛ شاهدی بر این مدعا، کتاب آسمانی قرآن مجید است که همواره بهعنوان راهنمای بشر و راهگشای مسیر زندگی شناخته شده است.
گلمحمدی ادامه داد: کتاب، رکن اصلی فرهنگ و تمدن بشری محسوب میشود و بدون آن، تاریخچه بشری جایگاهی نخواهد داشت، همچنین، وظیفه ما انتقال این اندیشهها از نسلی به نسل دیگر است.
وی افزود: کتاب نقش بیبدیلی در رشد فردی، اجتماعی و فرهنگی ملی ما دارد؛ ما با خواندن کتاب، الهام میگیریم، میآموزیم چگونه زندگی کنیم و با دنیای جدید ایدهها، اطلاعات و دانش آشنا میشویم.
معاون وزیر با اشاره به اینکه کتاب باعث شکلگیری شخصیت و هویت فردی و اجتماعی میشود و یکی از ملاکهای توسعه در جوامع پیشرفته، میزان کتابخوانی و اهمیت دادن به سرانه مطالعه است، گفت: جامعهای که مطالعه را به کار روزانه خود تبدیل کند، به سعادت و فرزانگی دست مییابد.
رئیس سازمان تات با تاکید بر اینکه هفته کتاب فرصتی است برای یادآوری ارزش کتاب و کتابخوانی، ادامه داد: مطالعه کتاب، خردورزی، بینش و دانش را افزایش میدهد و ما را برای تصمیمگیریهای بهتر در زندگی آماده میکند؛ بدون مطالعه کتاب، نمیتوانیم به افزایش تولید و مهار تورم دست یابیم، بهویژه در زمانهای که با چالشهایی در حوزه کشاورزی همچون بحران آب، خشکسالی، تغییر اقلیم و بیماریهای گیاهی مواجه هستیم، کتاب و آثار علمی میتواند راهگشای غلبه بر این چالشها باشد و غذای سالمتری به جامعه ارائه دهد.
وی به دستاوردهای سازمان تات اشاره کرد و گفت: اثربخشی اقتصادی سازمان تحقیقات، بیش از یک و نیم میلیارد دلار در سال برآورد میشود. سازمان تات، مرجعیت علمی بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور را دارد و سهم ۳۰ درصدی آن در تولید علمی کشاورزی کشور کمنظیر است. کارهای استنادی سازمان در سال ۲۰۲۴ شامل ۱۱۳۱ مورد در اسکوپوس، ۶۰۲ اثر در وب آو ساینس ۵۰۷۰ اثر علمی بوده است. همچنین، ۱۷ نفر از دو درصد دانشمندان علمی برتر جهان در ایران، متعلق به سازمان تات هستند و بیش از ۲۶ درصد از مجلات علمی کشاورزی کشور در این سازمان تولید میشود.
گلمحمدی تأکید کرد: سازمان تات با ایجاد سامانههای علمی، آموزشی و ترویجی، دستاوردهای خود را در قالب کتاب، نشریه فنی و دستورالعمل در اختیار همگان بهصورت رایگان قرار داده است. همچنین، ما به کتابهایی نیاز داریم که به زبان ساده و رسا و متناسب با نیاز مخاطبان نوشته شوند تا بهرهبرداران، کشاورزان و کارشناسان بتوانند بهراحتی از آنها استفاده کنند.
وی افزود: قدردان دانشمندانی هستیم که کتاب مینویسند و افرادی که این کتابها را مطالعه میکنند، چراکه همه اینها سرمایههای اجتماعی ما محسوب میشوند.
در این مراسم، از کتابها، مجلات علمی و ترویجی کشاورزی، آثار ترویجی (نشریه و دستنامه) و ناشران برتر در این حوزه تقدیر شد
گفتنی است؛ در این مراسم، مقامات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت جهاد کشاورزی و نیز معاونین و روسای مؤسسات و مراکز تحقیقاتی حضور داشتند.