سه شنبه بیست و دوم آبان 1403 

جایگاه دریابست در مدیریت ماهیگیری

جلسه نشست با نخبگان شیلاتی در خصوص "جایگاه دریابست در مدیریت ماهیگیری" برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 36 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان_ بندرعباس، جلسه نشست با نخبگان شیلاتی در خصوص "جایگاه دریابست در مدیریت ماهیگیری" با حضور کامرانی، معاون سیاسی امنیتی استانداری هرمزگان، مرتضوی رئیس پژوهشکده، بارانی مدیر کل شیلات هرمزگان، نادری معاون امور صید سازمان شیلات ایران، جوانمرد معاون صید و بنادر صیادی هرمزگان، دلیری عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان، کارشناسان معاونت صید شیلات هرمزگان، حاجی زاده رئیس اتحادیه تعاونی های صیادان و نمایندگان جامعه صیادی و تعاونی های صیادان مناطق هرمزگان، منتظری از سازمان برنامه بودجه استان، راستگو و هاشمیان از معاونت دریایی محیط زیست هرمزگان و همچنین معاون پژوهشی و کارشناسان بخش بیولوژی و ارزیابی ذخایر آبزیان پژوهشکده برگزار شد.
محمود حافظیه، معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به صورت مجازی در این جلسه شرکت کرد.
مرتضوی ضمن خوشامدگویی به حضار در جلسه، موضوع اهمیت و جایگاه و اثربخشی اجرای دریابست در استان هرمزگان پرداخت.
در ادامه کامرانی و بارانی در خصوص اهمیت تدوین و اجرای طرح دریابست در استان هرمزگان تاکید کردند. سپس نادری به عنوان اولین سخنران به پیشینه، اجرا و ضرورت های مدیریتی طرح دریابست پرداخت.
وی ضمن اشاره به تاریخچه و سابقه ممنوعیت های ماهیگیری در جهان و کشورهای مختلف، عنوان کرد که اولین سابقه های اجرایی دریابست در جنوب کشور در آبهای استان بوشهر و خوزستان بوده است. از مهمترین چالش ها اجرایی کردن طرح دریابست است. همچنین به مقاومت جوامع محلی، صید غیر قانونی و آموزش ناکافی اشاره کرد و از نیازمندی اجرای طرح دریابست را تدوین قوانین شفاف، تدوین تقویم زمانی مکانی، مشارکت جوامع محلی و ارزیابی و بازنگری مدام دانست.
سپس سالارپوری سخنرانی خود را تحت عنوان فواید و چالش های دریابست در استان هرمزگان آغاز کرد.
وی ابتدا به تشریح وضعیت ذخایر آبزی در هرمزگان پرداخت، سپس با ذکر نمونه های از اجرای موفق دریابست به فواید زیستی و اقتصادی اجرای دریابست ادامه داد و چالش های کلی اجرای دریابست و بطور ویژه در هرمزگان را تشریح کرد و در پایان نیز پیشنهادات تکمیلی خود را برای اجرای اثربخش دریابست ارائه کرد.
دلیری سخنران پایانی نتایج طرح تحقیقاتی فرصت مطالعاتی خود را که با مشارکت پژوهشکده انجام داد که تحت عنوان تعیین زمان بهینه طرح دریابست با استفاده از رویکرد مدیریت مشارکتی ارائه شد، وی ابتدا مثال هایی از اجرای دریابست ارائه کرد، سپس به نحوه اجرای تحقیق پرداخت.
بر اساس نتایج این تحقیق بهترین زمان اجرای دریابست را اردیبهشت ماه اعلام کرد و در ادامه افراد حاضر در جلسه به تشریح نظرات و پیشنهادات خود در خصوص تقویم زمانی اجرای دریابست پرداختند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code