سه شنبه پانزدهم آبان 1403 

برگزاری سخنرانی علمی در پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی درخصوص اثرات آلودگی حرارتی نیروگاه نکاء

سخنرانی علمی با عنوان "بررسی اثرات آلودگی حرارتی نیروگاه نکاء بر جوامع آبزیان پیرامون آن" توسط آیدا بزرگ چنانی، از محققین این پژوهشکده، با حضور جمعی از پژوهشگران، اساتید و کارشناسان در سالن کنفرانس برگزار شد.
اخبار مهم سایت | بازدید: 59 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی کشور، سخنرانی علمی با عنوان "بررسی اثرات آلودگی حرارتی نیروگاه نکاء بر جوامع آبزیان پیرامون آن" توسط آیدا بزرگ چنانی، از محققین این پژوهشکده در سالن کنفرانس پژوهشکده برگزار شد.
در این سخنرانی، بزرگ چنانی به بررسی اثرات زیست‌محیطی تخلیه حرارتی نیروگاه نکاء بر جوامع بزرگ‌بی‌مهرگان کفزی در سواحل جنوبی دریای خزر پرداخت. تحقیق انجام‌شده شامل نمونه‌برداری از 7 ایستگاه مختلف طی دو فصل زمستان و تابستان بوده و شناسایی 42 گونه و 22 جنس از بزرگ‌بی‌مهرگان کفزی در این مناطق را به دنبال داشته است. یافته‌ها نشان دادند که در فصل زمستان، رده دوکفه‌ای‌ها (90 درصد) به‌ویژه خانواده Cardidae و سپس شکم‌پایان، و در فصل تابستان، دوکفه‌ای‌ها (86 درصد) و خانواده Cardidae و پرتاران بیشترین فراوانی را داشتند.
آزمایش‌ها بیانگر آن بودند که تراکم و زیتوده بزرگ‌بی‌مهرگان کفزی با افزایش دما، به‌ویژه در ایستگاه‌های نزدیک به خروجی نیروگاه، افزایش می‌یابد، در حالی که تنوع گونه‌ای در این ایستگاه‌ها کاهش یافته است. به‌علاوه، دمای بالای پساب حرارتی منجر به افزایش مواد آلی و کاهش میزان کلروفیل و فئوپیگمنت در این مناطق شده است، که می‌تواند به دلیل افزایش تلاطم آب باشد.
تحلیل‌های آماری و طبقه‌بندی (Clustering) نشان دادند که ایستگاه‌های خروجی به‌طور قابل‌توجهی از ایستگاه‌های کنترل و شیب جدا شده‌اند. همچنین بررسی‌ها حاکی از آن بود که تراکم دوکفه‌ای‌ها در ایستگاه‌هایی که اندازه رسوبی درشت‌تری داشتند، بیشتر است. تحلیل CCA نیز نشان داد که دما بیشترین تأثیر را بر جوامع بزرگ‌بی‌مهره‌ها دارد و اکثر گروه‌ها با مواد آلی همبستگی مثبت نشان می‌دهند. نتایج آزمون Simper نشان داد که گونه‌های Hypanis minima و Hypaniola kowalewskii عامل اصلی تفاوت در ایستگاه‌ها هستند.
در ادامه، سخنران توضیح داد که در ایران با وجود مطالعات متعدد بر جوامع کفزی، تحقیقات محدودی در خصوص تأثیر تخلیه حرارتی نیروگاه‌ها بر بزرگ‌بی‌مهرگان کفزی انجام شده است. وی تأکید کرد که این تحقیق‌ها می‌توانند در مقیاس بزرگ‌تر و به‌منظور مطالعه اثرات تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین نیز مفید باشند.
این سخنرانی با تبادل نظر و پرسش و پاسخ میان حضار خاتمه یافت و اهمیت آگاهی از ویژگی‌های زیستی و غیرزیستی اکوسیستم‌های دریایی برای حفاظت و بهره‌برداری پایدار از منابع طبیعی مورد تأکید قرار گرفت.
گفتنی است؛ در این جلسه جمعی از پژوهشگران، اساتید و کارشناسان نیز حضور داشتند.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code