به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، سیصد و پنجاه و پنجمین جلسه شورای تات استان مازندران روز دوشنبه 14 آبان ماه سال جاری، بهمنظور بررسی پروپوزالهای پروژههای تحقیقاتی کنترل گیاه مهاجم سنبل آبی و گزارش طرح ارتقای سلامت محصول برنج با مدیریت تلفیقی (ICM) در شمال کشور برگزار شد.
در این نشست، نصرالهزاده، رئیس پژوهشکده، ضمن خوشامدگویی به اعضا، بر اهمیت تبدیل تهدید گیاه مهاجم سنبل آبی به فرصت تأکید کرد. وی با اشاره به قدرت تکثیر این گیاه مهاجم، هشدار داد که عدم کنترل بهموقع آن میتواند به مزارع پرورش ماهی، تالابها و رودخانهها آسیب رسانده و زیانهای جبرانناپذیری به صنعت آبزیپروری وارد کند.
سپس، مجتبی محمودی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران و دبیر شورای تات، از میزبانی پژوهشکده قدردانی کرد و حضور مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری مازندران را فرصتی برای تعامل مراکز تحقیقاتی با حمایت استانداری در راستای مقابله با چالشهای زیستمحیطی برشمرد.
در ادامه، بخشی، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری مازندران، با اشاره به تغییر اقلیم و تهدیدات ناشی از آن، بر ضرورت اقدام فوری و هماهنگ برای کنترل گیاه سنبل آبی تأکید کرد.
در این نشست، مقرر شد فرمانداریها و بخشهای تابعه با تشکیل تیمهای نظارتی، از آبگیرها و مزارع پرورش ماهی در سراسر استان بازدید و هرگونه آلودگی را گزارش کنند. همچنین پیشنهاد شد با ایجاد برنامههای آموزشی و تهیه بروشورهای ترویجی، مردم از خطرات این گیاه و روشهای کنترل آن آگاه شوند.
در پایان، چهار پروژه تحقیقاتی مرتبط با روشهای شیمیایی کنترل سنبل آبی، پراکنش اکولوژیکی آن، کاربرد آن بهعنوان مکمل غذایی در صنعت آبزیپروری و بررسی پارامترهای فیزیکوشیمیایی رویشگاههای آن مطرح شد.
گفتنی است؛ در این نشست
اعضای شورا، معاون پژوهشی و روسای بخشهای تحقیقاتی پژوهشکده نیز حضور داشتند.