به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی_ گرگان، کارگاه آغازین تدوین برنامه مدیریت زیست بومی تالاب بین االمللی گمیشان در استان گرگان برگزار شد.
این کارگاه با حضور تمامی دست اندرکاران از جمله: دستگاه های اجرایی استانی (استانداری، سازمان حفاظت محیط زیست، آب منطقه ای، امور آب و فاضلاب، میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، شیلات) و شهرستانی و جوامع محلی (نماینده دهیاری و شوراهای روستایی اطراف تالاب و جوامع بومی منطقه) و سازمان های مردم نهاد صورت پذیرفت.
ابتدا شیروانی معاونت فرمانداری گمیشان از اهمیت و جایگاه تالاب بین المللی گمیشان در زندگی و معیشت مردم و ساکنین منطقه سخنرانی کرد.
خیرآبادی معاونت اداره کل محیط زیست استان گلستان با بیان جایگاه تالاب ها در حفظ تنوع زیستی و مدیریت زیست بومی به عنوان رویکردی حفاظتی در حفظ محیط زیست با به رسمیت شناختن بهره برداری های معقول اقتصادی، در نظر گرفتن نقش انسان بویژه جوامع محلی به عنوان بخشی از زیست بوم و همچنین درنظر گرفتن ارتباط بین اجزا در سطحی فراتر از مرزهای ظاهری زیست بوم ها و غالبا در سطح حوزه آبخیز بحث کرد.
در ادامه نیز فاضل در خصوص مراحل تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب و چگونگی اجرای برنامه، برگزاری نشست ها و جلسات و کارگاه های مشورتی در خصوص شرایط، کارکردها، تهدیدات و مشکلات و حضور هر یک از گروه داران و دست اندرکاران را ضروری دانست.
فریدون عوفی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در خصوص نقش مراکز و موسسات تحقیقاتی در مطالعات زیستگاه های حساس و همکاری های مشترک با محیط زیست سخنرانی کرد.
در پایان روز اول کارگاه بازدیدی از تالاب گمیشان با سخنرانی خانپور (دفتر حفاظت تالاب های سازمان محیط زیست)، آخوند شافعی (نماینده مردم بومی)، صیاد شیرازی (نماینده سمن ها و مدیر مرکز حفاظت از فوک خزری) و سایر دستگاه های اجرایی انجام شد.
در دومین روز کارگاه، گروه های کاری اختصاصی تشکیل شد که براین اساس شرکت کنندگان به سه گروه تقسیم شدند که گروه اول با موضوع ارزش ها و کارکردها، گروه دوم با موضوعات تهدیدات و مشکلات و گروه سوم با موضوع ذینفعان و ذی مدخلان به بحث و بررسی موضوعات مطروحه پرداختند، سپس خروجی و نتیجه تبادل نظر هر گروه توسط نماینده گروه مربوطه برای حاضرین، ارائه و تشریح شد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code