به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، از جمله اقدامات شاخص مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور-چابهار در 6 ماه نخست سال 1403 میتوان به پرورش میکرو و ماکرو جلبک، ارزیابی ذخایرآبزیان دریایی _ رفع موانع برداشت از منابع دریایی کمتر بهره برداری شده اعم از: خیار دریایی، حلزون دریایی و پرورش ماهی در قفس _ اجرای پایلوت ترویجی پرورش ماهی در قفس های کوچک در محیط محصور، موج شکن مردمی در راستای طرح قفس معیشتی و کشت و پرورش میگو _ پایش اکولوژیک و وضعیت بهداشتی مزارع پرورش میگو به منظور پایداری اشاره کرد.
همچنین در راستای سند امنیت غذایی، مرکز موفق به انجام اقدامات متعددی شده است که از آن جمله میتوان به ارزیابی ذخایر آبزیان کمتر بهره برداری شده _غیر معمول خوراکی به منظور بهره برداری پایدار، ایجاد بانک مولدین دریایی بومی در راستای پرورش ماهی در قفس و توسعه آبزی پرورس یاحلی ماهیان دریایی، دانش فنی تولید نهاده خوراک آبزیان، سیالژ و پرمیکس از جلبک های دریایی و دانش تولید نشاِء در راستای توسعه پرورش جلبک های دریایی اشاره کرد. این اقدامات نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی ایفا کرده است.
علاوه بر این، مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور-چابهار در چارچوب برنامه هفتم پیشرفت، با تلاش برای دستیابی به شاخصهای هدف سال، اقدامات برجستهای انجام داده است که شامل، توسعه و تکمیل زیرساختها و تعمیرات اساسی و تجهیز و نوسازی لوازم آزمایشگاهی بوده است.
در ششماهه اول سال 1403، اثربخشی مرکز در زمینههای مختلف مانند: ارائه دانش فنی مدیریت صید آبزیان تجاری و غیر معمول خوراکی، زمینه سازی صادرات 400 تن عروس دریایی، خیار دریایی و حلزون دریایی، طرح موضوع آماده سازی مرطوب استخر که منجر به تدوین دستورالعمل صادره از سوی دامپزشکی کشور در راستای پرورش دو دوره در سال با استفاده از واحد نوزادگاهی نیز قابل توجه بوده است.