به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، عملکرد 6 ماه نخست سال جاری پژوهشکده میگوی کشور-بوشهر حاکی از دستاورد های مهم پژوهشی و اجرایی در بخش های مختلف است که با هدف ارتقائ دانش و بهره وری در حوزه شیلات به مرحله اجرا رسیده اند.
این پژوهشکده در راستای سیاست های ابلاغی توسعه دریا محور، گامهای موثری برداشته است.
از جمله اقدامات شاخص این پژوهشکده میتوان به برگزاری 12 جلسه در استانداری بوشهر، بنیاد نخبگان، اداره کل شیالت، شرکت شهرک های صنعتی استان بوشهر، پارک علم و فناوری خلیج فارس، شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر در خصوص راهبردهای توسعه شیلاتی و رفع موانع توسعه دریا محور، هیئت اندیشه ورز آب، اقلیم، محیط زیست و کشاورزی، هیئت اندیشه ورز صنایع دانش بنیان و خالق دریا و خوشه آبزی پروری استان بوشهر اشاره کرد.
همچنین در راستای سند امنیت غذایی، پژوهشکده موفق به انجام اقدامات متعددی شده است که از آن جمله میتوان به اجرای برنامه های پژوهشی، آموزشی، انتقال تجربیات موفق کشورهای پیشرو و پیشنهاد طرح اقدام درخصوص بیماری AHPND در صنعت پرورش میگو و تعیین فصل مجاز صید ذخایر دریایی میگو ماهی مرکب اشاره کرد. این اقدامات نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی و بهینهسازی مصرف منابع آبی ایفا کرده است.
در ششماهه اول سال 1403، اثربخشی پژوهشکده در زمینههای مختلف مانند: دستیابی به دانش فنی "تولید خوراک میگو با استفاده از پودر حشرات" و دستیابی به دانش فنی: ساخت کیت تشخیص سریع بیماری باکتریایی نکروز حاد هپاتوپانکراس، معرفی خوراک عملکردی کنترل بیماری AHPND و معرفی خوراک فرموله شده با سطوح مختلف اسیدهای صفراوی کنترل کننده بیماری AHPND نیز قابل توجه بوده است.
این پژوهشکده با کسب مقام پژوهشگر برتر حوزه آب و محیط زیست، دانشمند 2 درصد پراستناد جهان و با فعالیتهای پژوهشی مهم در راستای چالشهای استانی، توانسته است در حل معضلات منطقهای سهم بسزایی ایفا کند.