به گزارش روابط عمومی موسسه  تحقیقات علوم شیلاتی کشور، عملکرد 6 ماه نخست سال جاری پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان حاکی از دستاورد های مهم پژوهشی و اجرایی در بخش های مختلف است که با هدف ارتقائ دانش و بهره وری در حوزه شیلات به مرحله اجرا رسیده اند. این پژوهشکده در راستای سیاست های ابلاغی توسعه دریا محور، گام‌های موثری برداشته است.
از جمله اقدامات شاخص این پژوهشکده می‌توان به جانمایی و تدوین پهنه های مناسب استقرار سازه های مصنوعی در آبهای ساحلی خلیج فارس و دریای عمان،  تدوین طرح جامع، احیاء و بازسازی ذخایر آبزیان، ممانعت از تخریب محیط زیست دریایی بخصوص توسط کشورهای دیگر،  پایش اثرات محیط زیست دریایی لایروبی و لای ریزی اسکله های مسافربری و تجاری و انجام بررسی های پژوهشی در راستای معرفی گونه ذخیره شکم پای بابیلون spirata Babylonia  و احتمال برداشت آن در استان هرمزگان  اشاره کرد.
همچنین در راستای سند امنیت غذایی، به ویژه با محوریت بهره‌وری آب، پژوهشکده موفق به انجام اقدامات متعددی شده است که از آن جمله می‌توان به تدوین و اجرای طرح تحقیقاتی با عنوان "بررسـی نقش خروجی تصـفیه خانه فاضلاب شـهری بنـدرعباس بر شـرایط محیطی و جوامع زیستی آب هـای سـاحلی" و تدوین و اجرای طرح تحقیقاتی با عنوان "پایش اثرات محیط زیستی پساب آب شیرین کن ها بر آبهای ساحلی در استان هرمزگان، شهر بندرعباس" اشاره کرد. این اقدامات نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی و بهینه‌سازی مصرف منابع آبی ایفا کرده است.
علاوه بر این، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان  در چارچوب برنامه هفتم پیشرفت، با تلاش برای دستیابی به شاخص‌های هدف سال، اقدامات برجسته‌ای انجام داده است که شامل، توسعه تحقیقات کاربردی در زمینه برداشت از ذخایر، تحقیقات زیست بوم محور، حفظ ظرفیت بیولوژیک گونه های منابع صید، خرید، تجهیز و تعمیرات اساسی شناورهای تحقیقاتی، افزایش تنوع محصولات فرآورده های تون ماهیان، افزایش نقش بهره برداران در مدیریت ماهیگیری، معرفی گونه جدید صید و ارتقاء سطح علمی اعضای هیات علمی بوده است.
در شش‌ماهه اول سال 1403، اثربخشی پژوهشکده در زمینه‌های مختلف مانند: رونمایی از بسته دانش فنی "دستیابی به بسته دانش فنی اهلی سازی مولد سازی تکثیر و تولید بچه ماهی سوکلا" و "افتتاح آزمایشگاه مرکزی در ایستگاه تحقیقاتی بندرلنگه" نیز قابل توجه بوده است.
این پژوهشکده با کسب مقام برتر در بیست و هفتمین جشنواره شهید رجایی و با فعالیت‌های پژوهشی مهم در راستای چالش‌های استانی، توانسته است در حل معضلات منطقه‌ای سهم بسزایی ایفا کند.
فعالیت‌های پژوهشی مرتبط با چالش‌های استانی این پژوهشکده شامل، پایش اثرات عملکرد آب شیرین کن‌ها و ارزیابی زیست محیطی راه اندازی واحدهای جدید الاحداث، صید غیر مجاز و ریزش های نفتی به دریا بوده است.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code