به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، صبح امروز 30 مهر ماه سال جاری، نشست تخصصی با روسای مراکز و پژوهشکده ها با هدف تعیین راهبردهای جدید و تدوین برنامههای عملیاتی برای آینده در سالن جلسات این موسسه برگزار شد.
محمود بهمنی، رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، در آغاز نشست با سلام و خوشآمدگویی به حاضرین و یادآوری خاطره شهدای کشور و همکاران درگذشته، بیان کرد که در دو روز آینده، با استفاده از خرد جمعی، دیدگاههای عملیاتی جدیدی برای ادامه مسیر موسسه ترسیم خواهد شد.
وی افزود: برخی از موضوعات و مفاهیم اساسی که از سال ۱۴۰۳ به بعد جاری خواهد بود، مورد بازبینی قرار خواهد گرفت؛ این بازبینی در قالب اسناد بالادستی انجام میشود و تمام فعالیتهای موسسه و سازمان طبق این اسناد هدایت خواهد شد.
بهمنی همچنین به برگزاری همزمان جلسهای با موضوع اخلاق در کشاورزی در سازمان اشاره کرد و گفت: متاسفانه این جلسه با نشست فعلی تداخل دارد، اما نمایندگانی از موسسه تحقیقات علوم شیلاتی در آن شرکت خواهند کرد.
وی در ادامه گفت: اولین موضوعی که باید به آن پرداخته شود، اسناد بالادستی است. در حال حاضر، سه سند مهم در حوزه کاری ما در دستور کار قرار دارد و با جدیت باید به آنها پرداخته شود.
بهمنی تأکید کرد: یکی از مهمترین بندهایی که در شاخص فعالیتهای موسسه قرار دارد، بند ۳۳ است که به موضوع چابکسازی سازمان و موسسات پژوهشی اشاره دارد. قطعاً در رویکرد جدید دولت و سازمان، این موضوع با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد و مراکز و پژوهشکدهها باید در این مسیر ورود پیدا کنند.
وی در ادامه گفت: هرگاه موضوعی تحت عنوان قانون، مطرح و مکلف شود، ضرورت دارد که دستگاهها بهطور جدی به اجرای آن عمل کنند.
موضوع بعدی، ماده ۶۰ قانون برنامه است که موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و سازمان حفاظت محیط زیست را مکلف میکند تا در زمینه زیستگاههای طبیعی و مناطق حساس گونهای در معرض خطر و بازسازی زیستگاههای حساس اقدامات لازم را انجام دهند.
ضرورت ارائه پیشنهادات به سازمانهای محیطزیست و شیلات در راستای ارتقای جایگاه علمی کشور
رئیس موسسه، بر لزوم اعلام پیشنهادات موسسه به سازمان محیطزیست و سازمان شیلات در چارچوب ماده ۹۳ جدول ۲۱ تأکید کرد و افزود: در افق برنامه هفتم توسعه کشور، ارتقای جایگاه علمی ایران به رتبه ۱۴ جهانی و پیشرفت در ثبت اختراعات و دیگر شاخصهای علمی، بخش مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به ماده ۹۴ بند "الف" و "ب" خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد اعتبارات از بودجه باید به موضوعات فناوری و تولید علم اختصاص یابد و این امر بهویژه در حوزههای تحقیقاتی ما اهمیت بسیاری دارد.
بهمنی ادامه داد: همچنین باید توجه کنیم که در برنامههای پسادکتری، ۲۰ درصد افزایش در تعداد دانشآموختگان حاصل شود.
رئیس موسسه همچنین به سند دوم بالادستی، یعنی "سند دانشبنیان امنیت غذایی" که تا سال ۱۴۱۱ ترسیم شده است، پرداخت و گفت: امروزه امنیت غذایی معادل با امنیت ملی است و جایگاه آن در حکمرانی خوب کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است که موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در این زمینه نقش مهمی دارد.
بهنمی گفت: میزان تولیدات شیلاتی که در حال حاضر یک میلیون و ۴۱۸ هزار تن است که تا پایان سال ۱۴۰۷ به 1.8 میلیون تن و تا پایان سال ۱۴۱۱ به 2.6 میلیون تن افزایش خواهد یافت.
وی افزود: مصرف سرانه آبزیان و دیگر شاخصهای مرتبط با حوزه شیلات در برنامههای ما آمده است و لازم است همه مدیران به جزئیات این برنامهها مسلط بوده و آنها را در اولویت کاری خود قرار دهند. همچنین تسلط بر مصوبات و تکالیف قانونی، از جمله مهمترین وظایفی است که باید با دقت بیشتری دنبال شود.
بهمنی در ادامه به سند سوم بالادستی، سند توسعه دریا محوراشاره کرد و توضیح داد: این سند در ۹ بند ابلاغ شده و بخش مهمی از آن به سواحل مکران و توسعه دریا محور اختصاص دارد. همچنین، حوزههای جدید شرکتهای دانشبنیان نیز باید مد نظر قرار گیرد؛ از مجموع 10062
شرکت دانشبنیان در کشور، ۵۱۲ شرکت در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی فعال هستند، اما تنها ۳۶ شرکت در حوزه شیلات فعالیت میکنند که این تعداد بسیار کم است. ما باید با تلاش مضاعف این تعداد را افزایش دهیم و در پایان برنامه، پیشبینی شده است که تعداد این شرکتها به 30000 شرکت برسد.
وی با اشاره به اهمیت انتقال دانش فنی و ایجاد فرصت برای راهاندازی شرکتهای جدید دانشبنیان تأکید کرد: ساختار فعالیتها و عملکرد موسسه، مراکز و پژوهشکدهها نیازمند تقویت نیروی انسانی است؛ در این زمینه، ماده ۳۳ قانون برنامه هفتم یک موضوع کلیدی است و ما باید با بهرهگیری از خرد جمعی به بهترین نحو از این فرصت استفاده کنیم.
موسسه ما از موفقترین موسسات است؛ نوآوری و ایدههای نو، نیاز امروز کشور
رئیس موسسه در ادامه سخنان خود تأکید کرد که نگاه موسسه باید به سمت آینده باشد و افزود: ما باید به این نتیجه برسیم که آینده را با نگاهی امیدوارانه بسازیم؛ موسسه ما در سالهای اخیر یکی از موفقترین موسسات کشور بوده و توانسته است چهار دستاورد ملی را به ثبت برساند.
وی با اشاره به نیاز کشور به نوآوری و ایدههای نوین گفت: امروزه کشور به نوآوری، فکرهای جدید و ایدههای خلاقانه نیاز دارد. انتظار میرود که موسسه حداقل ۱۰ دستاورد قابل قبول و اثربخش را در سالهای آینده رونمایی کند.
بهمنی همچنین از ضرورت ثبتنام در جشنواره بینالمللی خوارزمیسخن گفت و تأکید کرد: این جشنواره بستری مناسب برای ارائه دیدگاههای نو و ایدههای نوین است. آسیبشناسی برنامه هفتم توسعه، پیشرفت سند دانشبنیان و امنیت غذایی نیز از مسائلی هستند که باید بیش از پیش به آنها توجه شود.