چهارشنبه بیست و پنجم مهر 1403 

دستاوردهای اولیه پروژه تسریع روند بلوغ جنسی در ماهی باس دریایی آسیایی با استفاده از ایمپلنت هورمونی

مرحله اول عملیات اجرایی پروژه تسریع روند بلوغ جنسی در ماهی باس دریایی آسیایی با استفاده از ایمپلنت هورمون در تاریخ 23 مهرماه سال جاری با موفقیت به پایان رسید.
اخبار مهم سایت | بازدید: 92 مرتبه | 0 نظر
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده آبزی پروری آب های جنوب کشور_ اهواز، به دنبال اجرای موفق پروژه تحقیقاتی تولید مولدین ماهی باس دریایی آسیایی، مرحله اول عملیات اجرایی پروژه تسریع روند بلوغ جنسی در این ماهی با استفاده از ایمپلنت هورمون در تاریخ ۲۳ مهرماه سال جاری با موفقیت به پایان رسید.
در این پروژه که با هدف دسترسی سریعتر به مولدین زایا از طریق تسریع در روند بلوغ جنسی است، محققان ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی با به کارگیری ایمپلنت های مختلف هورمونی منتج از دانش فنی محققان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و یک شرکت دانش بنیان ایرانی به نتایج بسیار قابل قبولی دست یافتند.
گفتنی است، ماهی باس دریایی آسیایی یک گونه ی هرمافرودیت پروتاندروس (پیش نر) است که به طور طبیعی در طبیعت در سن سه تا چهار سالگی به بلوغ جنسی (نر) می رسد و در سنین پنج تا هفت سالگی به ماده تغییر جنسیت می دهد که با یافته حاصل از این پروژه تحقیقاتی امکان القاء رسيدگي جنسي و تغيير جنسيت زودرس در این ماهي از طريق هورمون هاي پپتيدي و تسریع در روند تولید مولدین این گونه ی مهم دریایی در کشور فراهم خواهد شد.
همچنین با استفاده از این روش می توان رسیدگی جنسی و تغییر جنسیت را در سایر ماهیان دریایی هرمافرودیت با سن طولانی نظیر هامور ماهیان و همچنین زمان اجرای پروژه های اصلاح نژادی برای دستیابی به صفات برتر در نتاج را کاهش داد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code