به گزارش روابط عمومی پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان_ بندرعباس، روز مزرعه با موضوع " ارزیابی ذخایر میگو در آبهای استان هرمزگان " با حضور مرتضوی، رئیس پژوهشکده، بارانی مدیرکل شیلات هرمزگان، سالار پوری رئیس بخش ارزیابی ذخایر، مومنی کارشناس بخش ارزیابی ذخایر، روسای تعاونی های صیادی کارشناسان اداره کل شیلات هرمزگان در سالن جلسات شیلات برگزار شد.
ابتدا مومنی در مورد عملیات نمونه برداری از ذخایر میگوهای تجاری در صیدگاه های استان هرمزگان توضیحاتی ارائه و هدف از نشست را ارایه نتایج برآورد میزان ذخایر و تعیین زمان بازگشایی فصل صید میگو اعلام داشت.
وی افزود: ازچهار فروند شناور صیادان بندرعباس، قشم، میناب و سیریک به مدت 5 روز به منظور نمونه برداری های تحقیقاتی بکارگرفته شد. تجزیه و تحلیل نتایج نمونه برداری های تحقیقاتی نشان داد ذخیره میگوها نسبت به سال گذشته حدود 30 درصد افزایش یافته است، که گونه های میگوی هندی، میگوی ببری و میگوی سفید در سال جاری از ذخیره خوبی خصوصاً در منطقه شرقی صیدگاه برخوردار هستند. تغییرات گونه ای میگوهای تجاری از جمله یافته های اخیر بود به طوری که افزایش نسبتاً گونه میگوی هندی در منطقه شرق جزیره هرمز مشهود بود. بر اساس نتایج تحقیقات، میزان مجاز برداشت از ذخایر میگوهای تجاری 1500 تن (700 تن میگوی درشت و 800تن میگوی ریز) تخمین زده شد و زمان مناسب برای بازگشایی فصل صید میگو نیز 10 مهر اعلام گردید.
در ادامه مومنی در خصوص اهمیت دقت در گردآوری آمار و اطلاعات صید و تلاش صیادی میگو در فصل صید اشاره کرد و اهمیت آن را در اعلام زمان خاتمه فصل صید بیان داشت با مدیریت صحیح ذخیره میگو، به توان قدرت احیا و بازسازی ذخیره میگو را برای سال بعد حفظ کرد.
سپس مرتضوی، رئیس پژوهشکده تخریب زیستگاه ها، بهره برداری بیش از ظرفیت صیدگاه ها و ورود گونه های غیر بومی به دریا را از مهم ترین چالش های پیش روی مدیریت میگو دانست.
وی کنترل و ممانعت از ورود انواع آلاینده ها به آبهای ساحلی و دریایی را بسیار مهم دانسته و کلید حفاظت از ذخایر آبزیان بویژه میگو را مدیریت جامع و یکپارچه بر زیستگاه ها دانست همچنین به ضرورت توجه به ظرفیت صیدگاه ها پرداخت و توجه به این موضوع در صدور مجوز صید را امری حیاتی قلمداد کرد.
مرتضوی ضمن تشکر از اقدام ارزنده اداره کل شیلات استان در خصوص اجرای طرح دریابست خواستار تدوین برنامه مشترک بین ارگان های ذیربط شد.
سالارپوری در خصوص نحوه نمونه برداری از ذخایر میگو توضیحاتی داد و اظهار داشت که اجرای دقیق پژوهش ها در خصوص ارزیابی ذخایر میگو از وظایف حاکمیتی پژوهشکده می باشد که نقش موثری در بهبود فرآیندهای مدیریت بهره برداری از ذخایر میگو دارد از این رو برآورد دقیق از میزان ذخایر میگو اهمیت به سزایی دارد.
وی در ادامه ضمن اشاره به نتایج تحقیقات اظهار امیدواری کرد که وضعیت ذخایر میگو نسبت به سال گذشته از بهبود نسبی برخوردار باشد.
انصراف از پاسخ به کاربر
 
نظرات کاربران پیرامون این مطلب
code